Kameralara inat “Yaşasın 1 Mayıs”

Devrimci İşçi Sendikalar Konfederasyonu’nun (DİSK) Şişli’deki binası önüne kurulan polis kameralarına, “Yaşasın 1 Mayıs” grafitisiyle cevap verildi.

soL (İstanbul) İstanbul Şişli'deki DİSK binası kapısının önüne Valilik emriyle geldiklerini söyleyen polisler tarafından dört adet kamera yerleştirilmesine tepkiler sürüyor. Grafiti sanatçısı Cenk "Yaşasın 1 Mayıs" sloganıyla kameralara tepkisini dile getirdi.

Yaptığı direniş imgeleriyle birlikte "Yaşasın 1 Mayıs" sloganını yazan Cenk, geçen yıl yaşanan polis şiddetine tepki olarak bunu yaptığını söyledi. Farklı yerlerde de protest yazı ve imgeler renklendirdiğini söyleyen Cenk, bu yılki 1 Mayıs'ın daha anlamlı olması gerektiğini dile getirdi.

DİSK binası önüne yerleştirilen kameralarla ilgili olarak, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, "Emniyet 1 Mayıs öncesi bu tutumuyla, güvenlik önlemlerine nasıl baktığının işaretlerini vermiştir. DİSK Anayasal bir örgüttür.Bir suç örgütü değildir. Bir suçlu varsa ortada, o da, Türkiye'nin ikinci büyük sendikal konfederasyonuna gaz bombasıyla saldıranlardır. Bayramlarını kutlamaya hazırlanan emekçileri düşman olarak gören ve özel izlemeye alan, anayasal haklarımızı çiğneyen ve keyfi uygulamalar yapan Emniyet'in bu tavrını kınıyorum. Emek mücadelesi izlemelerle gözlemelerle engellenemez. Kameraların kaldırılması için gereken yasal işlemlere başlıyoruz" demişti.