‘İZGAZ için bir imza ver’

Kocaeli’ndeki Özelleştirme Karşıtı Platform, İZGAZ'ın özelleştirilmesinin durdurulması için, "İZGAZ için bir imza ver" diyerek Sanat Sokağı'nda stand açtı.

soL (KOCAELİ) Özelleştirme Karşıtı Platform, İZGAZ'ın özelleştirilmesinin durdurulması amacıyla Sanat Sokağı'nda stand açıp, imza kampanyası başlattı. Platform adına açıklama yapan Makine Mühendisleri Odası Başkanı Çınar Ulusoy, Kocaeli'nde kullanılan doğalgazın pahalı olduğunu, bu yüzden EPDK hakkında, haksız kazanca sebep olduğu gerekçesiyle Danıştay'da dava açacaklarını söyledi.

Haksız kazanç elde ettiler
Ulusoy, sanayinin kullandığı doğalgazın metreküp fiyatının Sakarya ve Kocaeli'nde farklı olduğunu da ifade ederek, şunları söyledi: ''Sakarya'da, sanayi, doğalgazı metreküpü 0.19 YTL'den, Kocaeli'nde ise 2.4 YTL'den kullanıyor. Kocaeli ile diğer çevre iller arasında da benzer fiyat farklılıkları var. Özelleştirmeden sonra AKP birilerini zengin edecek. Bu şekilde elde edilen haksız kazanç nedeniyle, EPDK hakkında Danıştay'da dava açacağız. Bu noktada sanayiciye de önemli görev düşüyor. İZGAZ'ın özelleştirilmesi durumunda onlar da büyük zarar görecek."

İhale günü Büyükşehir Belediyesi'nin önündeler
EPDK'nın bölgesel anlamdaki en büyük zammı Kocaeli'ne yaptığını da dile getiren Ulusoy, "Bu zamlar karşısında halkın dayanması imkansız. Özelleştirme ile bu zamlar giderek artacak. Yasa gereği doğalgaz olan evlerde kömür ya da odun yakmanın yasaklanması da ayrı bir dert olacak. Ya doğalgazı satın alacağız ya da soğuktan öleceğiz" dedi. Çınar, Perşembe günü yapılacak ihalenin durdurulması için halkı saat 14.00'te Büyükşehir Belediyesi önüne davet etti. Stand 3 gün boyunca 11.00-18.30 arasında açık kalacak.