İtfaiyecilerden belediye önünde eylem

Belediye-İş üyeleri, itfaiye hizmetlerinin taşerona devredilmemesi için çadır kurup, imza topladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin karşısındaki Saraçhane Parkı’nda çadır kurup taşerona karşı imza toplayan işçiler, ‘İtfaiye yanıyor, İstanbul nerede?’, ‘İstanbul, itfaiyene sahip çık’ diye slogan attı.

Belediye-İş Örgütlenme Genel Sekreteri Ali Çelenk bir açıklama yaparak, ekmek ve onur mücadelesi verdiklerini ve bundan geri adım atmayacaklarını vurgulayarak itfaiye hizmetlerinin taşeron firmalarla yürütülemeyeceğinin altını çizdi. Belediye-İş Sendikası 5 Nolu Şube Başkanı Nihat Altaş da, itfaiye hizmetlerine dönük taşeronlaştırma girişiminin tüm İstanbul’u ilgilendiren bir konu olduğunu belirterek, ‘Demokrasi çadırı’nı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni uyarmak için kurduklarını söyledi.

Belediye’nin BİMTAŞ bünyesinde çalışan itfaiyecilerle ilgili gerçek dışı açıklamalarda bulunduğunu belirten Altaş, , ''Belediyenin sitesinden yapılan açıklamalar çelişkilerle dolu. Bu açıklamalarla İstanbul halkı yanlış bilgilendiriliyor. Açıklamaların birinde bu arkadaşların işten çıkartılmayacağı belirtiliyor, ancak 31 Aralık 2009'da bu arkadaşlarımızın iş sözleşmelerinin sona ereceği yine onlar tarafından bildiriliyor'' dedi.

Altaş konuşmasının sonunda, Kadir Topbaş’ın katılacağı tüm etkinliklerde bulunacaklarını ve kendisini ‘karşılayacaklarını’ belirtti. İşçiler, taşeronlaşmaya karşı imza toplayıp, eylemi izleyenlerle beraber halay çektiler.

Bilindiği gibi, Büyükşehir Belediyesi, kendi bünyesindeki BİMTAŞ ile yürüttüğü itfaiye hizmetlerinde çalışan 930 işçiyi ihaleyi başka firmanın kazanması gerekçesi ile 31 Aralık 2009’dan itibaren işten çıkaracağını duyurmuştu.

(soL – Haber Merkezi)