İtfaiye işçilerinden eylem

İstanbul'da itfaiye işletmesinin özelleştirilmesine karşı direnen itfaiye işçileri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptılar.

İtfaiye işçileri Bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin karşısındaki parkta kurdukları 'Demokrasi Çadırı' önünde öğlen 12.00' de toplanıp belediye önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. Yaklaşık 100-150 işçi hep beraber sloganlarla İBB önüne geldiler. Burada Belediye-İş Sendikası İstanbul 5 no'lu Şube Başkanı Nihat Altaş basın açıklamasını okudu.

Altaş'ın okuduğu açıklamada itfaiye işçilerinin, 7 Aralık'ta başlayan İstanbul itfaiyesinin özelleştirilmesi ve taşeronlaştırılması sürecine hayır demek için önce sokak eylemleri düzenledikleri, ardından da Şehzadebaşı Parkı'nda "Demokrasi çadırı" kurdukları belirtildi. Açıklamada "Yan gelip yatıyor diyenler,ancak emekçiye cevap verenler , halkın herşeyini satmayı mubah sayanlarartık elbirliği ile halkın canınıda deniz fenerine sattılar" denildi.

Eyleme Türkiye Komünist Partisi de "Küçük hırsız el feneri kullanır, büyük hırsız Deniz Feneri kullanır" yazılı bir pankartla katılarak itfaiye işçilerine destek verdi.

(soL - İstanbul)