İşte Amerikan rüyası!

USA Today gazetesinin haberine göre, ABD’de 47 milyon Amerikalının sağlık sigortası bulunmazken, 18 milyon Amerikalının da sigortasını kendi cebinden ödediği belirtiliyor.

soL (HABER MERKEZİ) ABD'de sağlık sistemi konusundaki tartışmalar gündemdeki yerini koruyor. Bireysel sağlık politikaları birçok insanın sağlık sigortası kapsamı dışında kalmasına neden oluyor. Bu durumda 18 milyon kişi sağlık sigortasını kendi cebinden öderken, yaklaşık 47 milyon kişinin ise böyle bir hakkı bulunmuyor.

Sigortacıların kendi risklerini hafifletmek için sigortaya başvuran kişilerden en sağlıklı olanları tercih etmesi ise durumu iyice karıştırıyor. Mevcut sağlık sorunları, depresyon, saman nezlesi gibi vakalar ile hamilelik sigorta dışında tutulabiliyor.

Sağlık sigortasının kapsamı kişiden kişiye değiştiği gibi ücretlerde de farklılıklar yaşanabiliyor. Genç ve sağlıklı bireyler, yaşlılara oranla daha az sigorta ücreti veriyor. Geçtiğimiz yılın rakamlarına göre, 18 yaşından küçük çocuklar için yıllık ortalama 1163 dolar olan ücretler, 60 yaş üstü bireyler için yıllık 5090 doları bulabiliyor.