İşçiler tutuklandı, saldıranlar serbest

Esenyurt’ta bir fabrikanın güvenlik görevlileri, fabrika önünde bildiri dağıtan işçileri ateş ederek yaraladılar. Daha sonra protesto eylemi yapan işçiler polise mukavemetten tutuklanırken, ateş eden güvenlik görevlileri serbest bırakıldı.

soL (HABER MERKEZİ) Esenyurt Haramidere'deki Sabra Tekstil Fabrikası önünde bildiri dağıtan iki işçi, fabrikanın güvenlik görevlilerinin silahlı saldırısına uğradı. Daha sonra fabrika önünde protesto gösterisi düzenleyen işçilere polis müdahale etti. Gözaltına alınan 4 işçi tutuklanırken, silahla adam yaralayan güvenlik görevlileri serbest bırakıldı.

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre Esenyurt'ta Esenyurt İşçi Platformu'na (EİP) üye iki işçi, 28 Haziran'da düzenlenecek işçi kurultayının duyurusunu yapmak için 8 Haziran günü Sabra Tekstil Fabrikası önünde bildiri dağıtmaya başladılar. Bu sırada fabrikanın içinden çıkan güvenlik görevlileri, bildiri dağıtan işçilere tabancayla ateş açtılar. İşçilerden birisi omzundan, diğeri ise bacağından kurşunla yaralandı. Bacağından yaralanınca yere düşen işçi yerde dövüldüğü ve bacağına yeniden ateş edildi.

Olayı protesto etmek isteyen EİP üyesi işçiler, fabrika önünde eylem yaptılar. Fakat polis, eylemcilere müdahalede bulunarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan eylemciler, Büyükçekmece 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkarıldılar.

Mahkeme, "kuvvetli suç süphesinin varlığı ve adli kontrol hükümlerinin yetersizliği" gerekçesiyle 4 işçinin "polise mukavemet" tutuklanmasına karar verdi. İşçileri silahla yaralayan güvenlik görevlisi Zeki Tekin ise "atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil, delillerin henüz tam toplanmamış oluşu, hangi silahla ateş edildiğine dair tespitin yapılmayışı" gerekçesiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.