İşçiler, siyanürden zehirlendi

Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki bir fabrikada siyanürden zehirlenen 4 işçinin kaldırıldığı hastane karantina altına alındı.

soL (KOCAELİ) Gebze'deki Ateş Metal Fabrikası'nda çalışan temizlik işçileri Timur Ateş, Cengiz Çetin, Hüseyin Aksu ve İsmail Üromeroğlu, siyanür zehirlenmesi dolayısıyla Fatih Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 4 işçiye önce "rutin kimyasal zehirlenme" ile ilgili müdahale yapıldı, "siyanür zehirlenmesi" olduğunun söylenmesi üzerine de, başta acil bölümü olmak üzere hastane boşaltılarak karantina altına alındı.

Gerekli müdahale yapıldı
Hastane Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Atakan Özkan, "Zehirlenme merkezi, 112 Acil ve Gebze İlçe Sağlık Grup Başkanlığı'nın desteği ile hastalara gerekli müdahaleleri yaptık. Hastaları bulaştıkları kimyasaldan arındırmak için önce yıkadık. Daha sonra karantinaya aldığımız hastalarına gerekli tüm tıbbi müdahaleyi gerçekleştirdik. Acil hastalar dahil, hasta kabulü durdurulmuş durumda'' dedi.

Normale döneceğiz
Her ihtimale karşı müdahale yapan ekibin de kimyasal zehirlenmeye karşı yıkandığını bildiren Dr. Özkan, "Müdahale alanları da dezenfekte edildi. Karantinaya alınan hastanemizde, akşama doğru normal hizmet verilmeye başlanacak" diye konuştu. Darıca Devlet Hastanesi'ne sevk edilen ve sağlık durumları iyi olan işçilerin, özel olarak hazırlanmış karantina odalarına yerleştirildikleri de kaydedildi.