İşçiler hak, vekil kaymak peşinde

KESK bir açıklama yaparak, emekçilerin sahip olmadığı hiç bir hakkın milletvekillerine verilemeyeceğini vurguladı.

soL (HABER MERKEZİ) Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, (KESK) AKP hükümeti milletvekillerinin olası erken seçim nedeniyle başlattığı erken emekliliği elde etmeye yönelik çalışmaları bir açıklamayla protesto etti.

KESK Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından yapılan yazılı açıklamada, AKP'nin Sosyal Güvenlik Yasası ile emekçilerin prim gün sayısını arttırdığı, riskli mesleklerde çalışanların yıpranma paylarını kaldırdığı, katılım ve katkı paylarıyla sağlığı paralı hale getirdiği hatırlatıldı. Milletvekillerinin sıra kendilerine geldiğinde devletin olanaklarını sonuna kadar kullanabildiğinin vurgulandığı açıklamada, ''Halkın, emekçilerin sahip olmadığı hiç bir hakkın milletvekillerine verilemeyeceğini'' kaydedildi. KESK açıklamasında, AKP hükümetinin emekçilerin ufak taleplerini bile ''kaynak yok'' ya da ''devletin olanakları bu kadar'' diyerek reddettiğini ifade ederken, milletvekilleri gündem olduğunda ise, akıllara kaynaklar ve bütçe olanaklarının gelmediğini belirtti.

"Halk aldatılıyor"
KESK MYK yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: "Bu uygulamanın bütçeye çok fazla yük getirmeyeceği iddiası gerçek değildir, açıkça halkı aldatmaya dönüktür. AKP aleyhinde açılan dava öncesine denk getirilmesi ise manidardır. AKP Hükümeti, Dünya Bankası ve IMF patentli politikalarla sosyal devlet ve sosyal güvenlik hakkını ortadan kaldırıp bireyin yazgısını mali piyasaların gücüne terk ederken kendi milletvekillerinin yazgısını ise devletin koruyuculuğu altına alarak garantilemek istiyor. AKP milletvekilleri kendi geleceklerini bu şekilde garanti altına alırken, milyonlarca emekçinin geleceği hem tehdit hem de ipotek altındadır." Açıklamada ayrıca, halkın pahalılığı altında inim inim inlerken, halkın vekili olanın kendi derdine düşmesinin etik olmadığı kaydedildi.