İşçiler direne direne kazandı

AKP'li Adıyaman Belediyesi'nin 5 yıl önce işten çıkardığı 41 işçi tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle belediyeye icra getirdi.

soL (HABER MERKEZİ) Adıyaman 2. İcra Dairesi Adıyaman Belediyesi'nden çıkarılan işçilerin tazminatlarının ödenmesi için belediyeye ait araçların haczedilmesini karara bağladı. Avukat Zeynep Saya ve İcra dairesi memurları işten çıkarılan ve özel şirkette çalışmayı kabul etmeyen 118 işçinin tahsil edilemeyen toplam 41 bin 450 TL alacağı için Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'ın makam otosu dahil toplam 9 belediye aracına el koydu.

Adıyaman Belediyesi bünyesinde çalışan 400 temizlik işçisi kıdem tazminatlarını almadan bütün haklarını kaybederek özel temizlik şirketine geçirilmeye çalışılmış, bir kısım işçi bütün haklarından vazgeçerek özel şirkette asgari ücretle yeniden işe başlamayı kabul etmişti. 118 işçi ise belediyenin tüm baskısına rağmen özel şirkete geçmeyi kabul etmemiş ve işten atılmıştı. İşten atılan işçiler de tazminatlarını alabilmek için iş mahkemesine başvurmuş bir yandan da belediye önünde direnişe başlamışlardı. İş mahkemesinde tazminatlarını almaya hak kazanan işçilere AKP'li belediye ödeme yapmayı reddetmiş bunun üzerine işçiler de icraya Avukatları Zeynep Saya ile icra mahkemesine başvurdular.

İcra saatlerinde yeniden bir araya gelen öfkeli işçiler haklarını alamadıkları için avukatları aracılığı ile belediye otobüslerine icra kondurulduğunu söylerken, "hakkımızı alamıyoruz. 5 yıldan bu yana işten çıkarıldık ama alacaklarımızı alamadık. Bu bizim yasal hakkımız ve emeğimizin karşılığı ancak mağdur durumdayız. Zengine para dağıtanlar bizim gibi mağdurları da düşünmeli" dedi.