'İşçi sınıfı, kaderini eline almalı'

Ankara'nın en büyük organize sanayi bölgesi olan OSTİM'de 15-16 Haziran işçi direnişlerini anan Yurtsever Cepheli emekçiler, işçi sınıfını, kendi haklarına ve ülke yönetimine acilen sahip çıkmaya çağırdılar.

soL (Ankara) Yurtsever Cephe İşçi Birliği, 15-16 Haziran işçi direnişlerinin 38. yıldönümü dolayısıyla, dün Ankara'nın en büyük organize sanayi bölgesi olan OSTİM'de bir eylem düzenledi. Yurtsever Cepheli Metal İşçileri, birkaç gündür çalışmalarını sürdürdükleri eylemi duyurmak için saat 17:30'dan itibaren atölyeleri dolaşarak emekçileri OSTİM metro istasyonu önüne davet ettiler.

"Yurtsever Cephe'de örgütlenelim"
Saat 18:30'da başlayan eylemde, ilk olarak Metal İşçileri'ni temsilen söz alan bir torna işçisi, çalışma koşullarının olumsuzluklarına değindi ve eylemi uzaktan izleyen işçilere seslenerek şunları söyledi: "Atölyelerimize gelen, bizi mücadeleye çağıran kadınlı erkekli yurtseverleri uzaktan izlemekle, bunlar mı değiştirecek düzeni demekle yetiniyoruz. Ama haklarımız her gün elimizden alınıyor, çocuklarımız bizden daha da kötü koşullarda yaşayacak, onlara nasıl hesap vereceğiz? Ben bir torna işçisi olarak Yurtsever Cephe'de örgütlenmekten gurur duyuyorum, hepinizi de burada örgütlenmeye davet ediyorum."

"İşçi sınıfı, onuru için sesini yükseltmeli"
Daha sonra emekçi kadınlar adına konuşan temsilci, 15-16 Haziran 1970'te direnen işçilerin, hakları kadar onurlarına da sahip çıktığını söyleyerek, bugün AKP iktidarı döneminde tarihinin en büyük saldırılarına uğrayan Türkiye işçi sınıfının, sözünü söylemediği takdirde, büyük bir onursuzluğun parçası olacağını söyledi.

"15-16 Haziran'ı anmak yetmez"
Ardından söz alan YCİB Yönetim Kurulu üyesi Kaya Güvenç, genç işçilerin önemli bir kısmının 15-16 Haziran kalkışmasından haberdar olmadığını, emperyalizmin işçi sınıfı mücadelelerini belleklerden silme çabasına karşı böyle bir eylem gerçekleştirdiklerini söyledi. İşçi sınıfının örgütlenmesinin sermaye sınıflarını her zaman korkuttuğunu belirterek "15-16 Haziran'ı anmak yetmez, oradan güç alarak, bugün Tuzla'da grev yapan emekçilerin haklı mücadelesine güç vermeliyiz," dedi.

İşçiler tarafından ilgiyle izlenen eylemde ayrıca Yurtsever İşçi gazetesi de çok sayıda emekçiye ulaştırıldı.