İşçi sınıfı İzmir'de ayağa kalkacak

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi açıklamasında, 13 Eylül'de İzmir Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenecek mitingde, emeğe, kıdem tazminatlarına yönelik girişimlerin protesto edileceğini vurguladı.

soL (HABER MERKEZİ) DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi konfederasyonun Ege Bölge Temsilciliğinde yaptığı açıklamada, 13 Eylülde İzmir'de düzenlenecek olan 'Emek ve Demokrasi Mitingi'yle, Başbakan'ın 'Gavur İzmir' dediği yerde, 'malum' diye tanımladığı örgütlerin, hesaplaşmak için bir araya geleceğini ifade etti.

DİSK üyelerinden bugünden itibaren miting için ''seferberlik'' başlatmasını isteyen Çelebi, ''Çocuklarınızla anneleriniz, babalarınız, kardeşlerinizle o alanı doldurmanızı istiyorum. Emeğe, kıdem tazminatlarına yönelik girişimlere karşı Gündoğdu Meydanı'ndan haykıracağız" diye konuştu. Çelebi, mitingle beraber işçi sınıfının diz çökmediğini ve meydan okuduğunu Ankara'ya duyuracaklarına dikkat çekti.

Konuşmasında, Türkiye'nin 12 Eylül'de çok şey kaybettiğini belirten Çelebi, bir görevle karşı karşıya olduklarını ifade ederken, "Ya İzmir'den bir yürüyüş başlatacağız ya da başlatacağız. Başka yolu yok" diye konuştu.