İşçi ölümleri hız kesmiyor

Bugün ajanslara düşen haberlere göre yurt genelinde 1'i çocuk en az 3 işçi "iş kazası"nda yaşamını yitirdi.

soL (HABER MERKEZİ) Ölüm haberlerinin ilki Kocaeli'nin Gölcük ilçesine bağlı Değirmendere'den geldi. İnşaat halindeki binanın çatısında kiremit taşıyan bir çocuk işçi dengesini kaybederek düştü. Yüzbaşılar Caddesi'ndeki inşaatta çalışan 15 yaşındaki Şahin Ocakçı ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Ocakçı'nın İzmit'in Çukurbağ Mahallesi'nde prefabrike evde oturan ailesinin geçimini Hal Müdürlüğünde sebze, meyve taşıyarak sağladığı, bir günlüğüne arkadaşıyla Değirmendere beldesindeki inşaat halindeki binanın çatısında çalışmaya gittiği bildirildi.

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde ise bir kiremit fabrikasında kepçenin devrilmesi sonucu bir işçi öldü, bir işçi ağır yaralandı. Eski Manisa yolunda bulunan Sümer Kiremit Fabrikası'nda çalışan Selahattin Kırka'nın (37) kullandığı kepçe, toprak yükleme sırasında şarampole yuvarlandı. Kırka olay yerinde yaşamını yitirirken, araçta bulunan Yılmaz Porsuk (57) ağır yaralandı.

Bursa'da bir alışveriş merkezi inşaatında çalışan sıva işçisi Selahattin Gürbüz (29), binanın 4'üncü katına kurmaya çalıştığı iskele halatı kopunca demirlerin altında kaldı. Ağır yaralanan 4 çocuk babası Gürbüz, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.