"İş kazalarında en az risk, kamuda"

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Murat Bekem, kamu işyerlerinde iş güvenliğine, özel sektörden daha çok dikkat edildiğini söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Murat Bekem, yaptığı yazılı açıklamayla, Kırıkkale'deki MKE Barut Fabrikası'nda meydana gelen patlamadan büyük üzüntü duyduklarını, patlamanın çay molasına denk gelmesi nedeniyle daha fazla can kaybı olmamasıyla teselli bulduklarını ifade etti.

"Rekabette ucuz emek yöntemi"
Bekem, patlamanın yaşandığı fabrikada, daha önce de ölüm ve yaralanmalara yol açan patlamaların meydana geldiğini hatırlatarak, kaza riskini sıfıra indirmenin mümkün olmadığını, ancak yeni patlamaların engellenebileceğini söyleyerek, kamu işyerlerinde iş güvenliği önlemlerine önem verildiğine, özel sektörde aynı durumdan söz edilemeyeceğine dikkat çekti.

Türkiye'yi ucuz emek yoluyla ekonomik rekabete sokma anlayışının yaşananlarda en önemli etken olduğunu belirten Bekem, devletin, çalışma koşullarının güvenli ve sağlıklı hale getirilmesi için tarafların ve sendikaların katılımıyla ulusal bir eylem planı hazırlaması ve bunu hayata geçirmesi gerektiğini söyledi.