ING Bank’ta kârlar büyüyor, çalışanları neler bekliyor?

Türkiye bankacılık sektörünün önemli aktörlerinden Hollanda merkezli ING Bank’ta yoğunlaşan işten çıkarma, istifalar, artan iş yoğunluğu ve baskı ortamına karşı yarın banka emekçileri bir araya geliyor.

Tüm emekçiler gibi banka çalışanlarının da kölelik koşullarında çalışmaya zorlandığını kaydeden Devrimci Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası (Bank-Sen), Türkiye’de ekonominin büyüdüğü, işsizliğin azaldığı, yaşam koşullarının iyileştiği şeklindeki haberlere karşın emeğiyle geçinen milyonlarca çalışanın yoksulluk ve açlık sınırının altında yaşamaya mahkûm edildiğini vurguladı.

İşsizlik, düşük ücretler, uzun çalışma saatleri ve kötü çalışma şartları işçi sınıfının birçok kesimi gibi banka emekçilerini de olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Bank-Sen, banka emekçilerine yönelik işten çıkarma, baskı ve hak gasplarının daha da çekilmez bir hale geldiğini kaydetti.

ING Bank yönetiminin, 2012 yılı kâr hedeflerinin 2011 yılının en az üç katı olacağı yönündeki açıklamakla övünürken, başta işten çıkarmalar olmak üzere çalışanların sorunlarının çığ gibi büyüdüğünü belirten Bank-Sen, düşük ücret artışları, ödenmeyen fazla mesailer, keyfi uygulamalar ve çalışanlara dönük her tür baskının ING Bank emekçilerinin hayatının bir parçası haline geldiğini dile getirdi.

Bu olumsuz tabloyu değiştirecek ve çalışanların yasal ve meşru haklarını elde etmelerini sağlayacak yegâne gücün banka emekçilerinin kendisi olduğunun altını çizen Bank-Sen, yarın ING Bank Genel Merkezi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirileceğini duyurdu.

DİSK üyesi Bank-Sen, ortak mücadeleyi yükseltmek ve banka emekçilerinin sorunlarını dile getirmek için yarın yapılacak eyleme tüm demokratik kitle örgütlerini ve sendikaları kendilerine destek olmaya çağırdı.

Tarih: 5 Şubat 2013 Salı
Saat: 13.00
Yer: ING Bank Genel Müdürlüğü
Reşitpaşa Mahallesi, Eski Büyükdere Caddesi,
No:8 34467 Sarıyer/İSTANBUL

(soL- Haber Merkezi)