İl il gelişmeler: Emekçiler bugün alanlarda! (Güncelleme 20:50)

Sendikaların aldığı grev kararı çerçevesinde polis saldırısını ve göz altıları kınayan emekçiler Türkiye'nin dört bir yanında alanlara çıkarak Gezi direnişine destek verdi.

Güncelleme...
Ankara'da emekçiler Gezi Direnişi için grevde

İstanbul'da emekçiler grevde! Şişli'de saldırı

Güncelleme 20:50
Niğde de emekçiler bugün alanlardaydı.


Güncelleme 20:25
Sinop'ta Uğur Mumcu Meydanında buluşan KESK bileşenleri ve Sinop halkı Uğur Mumcu Meydanında yapılan basın açıklamasının ardından yürüyüşe başladı. Sinop Sakarya Caddesi boyunca yürüyen halk AKP Merkez İlçe binası önünde kısa süreli bir oturma eylemi gerçekleştirdi.

Beş yüzü aşkın kişinin katıldığı yürüyüş boyunca ''Hükümet istifa'' , ''Her yer Taksim , her yer direniş", '' AKP mezara halk iktidara'', '' Faşizme karşı omuz omuza'' sloganları atıldı. Yürüyüşün ardından Uğur Mumcu Meydanına geri dönüldü. Halka yarın saat 18.00'da yeninden toplanma çağrısı yapılmasının ardından eylem sona erdi.


Güncelleme 16:10
Kocaeli'nde Merkez Bankası önünde buluşan KESK,TMMOB,TTB ve TDB üyeleri AKP il binası önüne yürüdüler.

AKP il binası önünde ''Hükümet istifa'' , ''Her yer taksim , her yer direniş" sloganları atılırken , polis barikatına siyah çelenk bırakıldı. Emekçiler daha sonra basın açıklaması yapmak için Cumhuriyet Parkı'na doğru yürüyüşe geçti.


Güncelleme 16:00
Bir günlük greve giden DİSK, KESK, TMMOB, TTB, TDB üyeleri Samsun’da bu sabah 11.00’de DSİ önünde toplanarak Cumhuriyet Meydanı Konak Sineması önüne yürüdü.

Greve giden kurumlar adına KESK Dönem Sözcüsü M. Veysel Erdoğan “Baskı ve şiddete karşı alanlardayız” başlıklı bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada Erdoğan, AKP iktidarının halkın onurlu tepkisine devlet terörüyle karşılık verdiğini, hak adalet isteyen insanlarımızın öldürülmesine, yaralanmasına, sakat bırakılmasına rağmen halk direnişinin kırılamadığını belirterek şöyle konuştu:

“Bizler Türkiye halkının hak adalet, özgürlük ve demokrasi mücadelesinin en köklü emek ve meslek örgütleri olarak AKP iktidarının despotik bir rejim oluşturma yönündeki bu saldırganlığının durdurulmasını bugünün en yakıcı demokratik görevi olduğu kanısındayız. Bu nedenle üyelerimiz bugün aciller dışında hizmet üretimini durdurdu. Halkımızı direnişimize katkıya eşit özgür ve demokratik bir Türkiye için alanlarda birlikte olmaya çağırıyoruz.”


Güncelleme 15:45
Sakarya'da KESK'e bağlı sendikalar saat 11.00'da Çark Caddesi'nde toplanarak AKM önüne yürüyüşe geçti. Gezi Direnişi'ne destek olan emekçiler "Bu daha başlangıç mücadeleye devam","Direne direne kazanacağız" "Her yer taksim her direniş" sloganlarını attı. Basın açıklamasının ardından kitle dağıldı.


Güncelleme 15:30
Manisa'da greve katılan emekçiler protesto yürüyüşü yaptı. Manisa Tabip Odası üyesi doktorlar yürüyüşe elleri kelepçeli olarak katıldı.

DHA’dan İlker Kılıçaslan’ın haberine göre, KESK Manisa Şubeler Platformu'na bağlı sendika üyelerinden oluşan yaklaşık bin kişi Manisa Lisesi önünde toplandı. 'Taksim'de düşene, dövüşene bin selam', 'Hükümet istifa', 'Fazişme karşı omuz omuza', 'Çapulcular burada hükümet nerede?' sloganları atan grup Manolya Meydanı'na kadar yürüdü.

Manisalılar evlerinin balkonuna, esnaf da işyerlerinin önüne çıkarak, gruba alkışlarla destek verdi.


Güncelleme 14:40
İzmir‘de DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDHB üyeleri 13.00′da Basmane’de bir araya gelip Konak’a yürüyüşe geçti. İzmir’de Konak Meydanı’na gelen binlerce emekçi “Her yer taksim her yer direniş” sloganı atıyor.

Antalya’da ise Aydın Kanza Parkı’nda bir araya gelen 1.500 emekçi Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan konuşmaların ardından eylem sona erdi.


Grev kararına yüzde yüz katılımın sağlandığı Dersim’de halk Gezi direnişine sahip çıktı. Sendikaların aldığı grev kararına Dersim halkı büyük destek verdi.

Sendikaların grev çağrısı üzerine Dersim’de emekçiler sokaklara çıkarken, esnaf kepenk taksiciler ise kontak kapattı.

Gezi direnişine destek olmak için sokaklara çıkan binlerce insan “Hükümet istifa”, “Her yer Taksim her yer direniş” sloganları attı.

Eskişehir
Eskişehir’de bu sabah 06.00'da başlayan polis müdahalesi ile çadırların sökülmesini, direniş meydanında bulunan Eskişehir halkına polisin saldırısını ve göz altıları protesto etmek amacı ile emekçiler bir araya geldi.

Sendikaların aldığı grev kararı çerçevesinde başta DİSK ve KESK üyeleri olmak üzere emekçiler direniş alanına yürüyerek burada bir basın açıklaması yaptı.

Mersin
Mersin Defterdarlığı önünde toplanan binlerce emekçi ise taş binaya doğru yürüyüşe geçti. Mersin'de halkın artan katılımıyla yürüyüş devam ediyor.

(soL- Haber Merkezi)