Haydarpaşa'da ulaşım gaspı protestosu

Haydarpaşa Tren Garı'nın 2.Uluslararası Demiryolu Sempozyumu ve Sergisi nedeniyle yolcu taşımacılığına kapatılması demokratik kitle örgütleri ve sendikalar tarafından protesto edilirken, bugün konuyla ilgili Haydarpaşa Garı'nda basın açıklaması gerçekleştirilecek.

soL (HABER MERKEZİ) Haydarpaşa Tren Garı'nın faaliyeti, garda 15-17 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan 2. Uluslararası Demiryolu Sempozyumu ve Sergisi için kesintiye uğrayacağı duyurulurken, bu durum BTS (Birleşik Taşımacılık Sendikası) TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyük kent Şubesi, TUKODER (Tüketiciyi Koruma Derneği) Vapurlarımızı Vermiyoruz Girişimi tarafından protesto edildi. Demokratik Kitle Örgütleri, yarın (23 Eylül) saat 11.00'da konuyla ilgili olarak Haydarpaşa Tren Garı'nda bir basın açıklaması gerçekleştirecek.

Basın açıklamasının duyurusunda, düzenlenecek olan sempozyum ve sergi nedeniyle Haydarpaşa Garı'nın trenlere ve halka kapatılmak istendiği belirtilirken, Turistlerin ve halkın garı gezmesine engel olunmasıyla, Tüketici hakkının da engelleneceği ifade edildi.

TCDD'nin ana statüsünün TCDD'nin mücbir sebep olmaksızın garı yolculara ve halka kapatmasını engellediğinin vurgulandığı duyuruda, anayasal hak olan ulaşım hakkının kamu kuruluşu kullanılarak engellenmesi girişiminin yargıya taşınacağı ve bsına yarın duyurulacağı ifade edildi.