Hastalar yerlere bırakıldı

Patronunun "Adriyatik'ten Çin Seddi'ne at koşturacak" dediği Medical Park'ın Fatih'teki hastanesinde yangın çıktı. Ameliyatlı hastalar yerlerde bekletildi.

soL (HABER MERKEZİ) Hükümetin "sağlıkta dönüşüm programı"yla yıldızı parlayan özel hastaneler zinciri Medical Park'ın İstanbul Fatih'te bulunan hastanesinde çıkan yangında büyük panik yaşandı. Burunlarında tüpler ve kablolarla dışarı çıkarılan ameliyatlı hastalar kapı önünde yerlere bırakıldı, pek çok hasta sedyelerle dışarıda bekletilirken bir hasta da hastanenin karşısındaki parkta bir banka bırakıldı.

Fatih'teki Medical Park Hastanesi'nin ikinci katında bulunan serviste akşam saat 21.00 sıralarında bilgisayar kablolarının kısa devre yapması üzerine çıktığı belirlenen yangında hastaneyi saran duman nedeniyle hastalar sedyelerle binanın dışına çıkarıldı. İtfaiyenin hastanenin karşısında olması büyük bir faciayı önlerken dumandan etkilenerek dışarı çıkarılan hasta sayısının 30 olduğu bildirildi. İtfaiyenin pencerelerden tahliye ettiği hastalardan ameliyatlı bir hastanın kapı önünde yere bırakılması tepki çekti. Yaşlı bir kadın hasta da hastane karşısındaki çocuk parkında bir bankın üzerine bırakıldı. Hastalar ve yakınları büyük panik yaşarken bazı vatandaşlar hastaların yerlerde yatırılmasına tepki gösterdi. İtfaiyenin müdahalesiyle yangının söndürülmesinin ardından hastalar içeri taşınırken tekerleksiz sedye kullanılması da görevlilere zor anlar yaşattı.

Türkiye'de yakalanan 'kaliteyi' ihraç edecek
Emine Erdoğan'ın hemşerisi Ethem Sancak ile Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yakın arkadaşı Muharrem Usta'nın ortak olduğu Medical Park'ın hükümetin sağlıkta dönüşüm programından en çok fayda sağlayan özel hastane gruplarından biri olduğu biliniyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun özel hastanelerle yaptığı anlaşmalarla "müşterilerini" devlet güvencesindeki hastalarla artıran grup, son bir buçuk yılda yarısı Anadolu'da olmak üzere 14 hastane kurdu. Arnavutluk, Cezayir, Mısır gibi ülkelerde de yatırım yapmayı planlayan Medical Park'ın ortağı ve Hedef Alliance ilaç dağıtım şirketi patronu Ethem Sancak geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "Önümüzdeki 10 yılda Türkiye'de yakaladığımız marka ve kalite, Adriyatik'ten Çin Seddi'ne at koşturacak" demişti.