'Hasta tutsaklar serbest bırakılsın'

Ergenekon tutuklusu Kuddusi Okkır'ın ölümü kamuoyunda yankılanırken, yıllardır F tiplerinde kanser hastalığıyla mücadele eden Erol Zavar ve diğer tutsakların serbest bırakılması için mücadele sürüyor.

soL (HABER MERKEZİ) Sincan F Tipi Cezaevi'nde bulunan kanser hastası Erol Zavar'ın ve diğer hasta tutsakların serbest bırakılması talebiyle dün Galatasaray Lisesi önünde bir basın açıklaması düzenlendi.

Erol Zavar'a Yaşam Hakkı Koordinasyonu adına basın açıklamasını okuyan Ebru Mıhçı, Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanan Kuddusi Okkır'ın, yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle cezaevinde ölmemesi için alelacele tahliye edildiğini hatırlattı. Hastalığının tanısı bile aylarca konulamayan Okkır'ın yaşamını yitirmesine yol açan bu ihmalkarlığın dikkatleri bir kez daha F Tipi Cezaevi gerçeğine çektiğini belirten Mıhçı, "hücre tipi cezaevlerinde benzer durumda pek çok hasta tutuklu ve hükümlü var. Erol Zavar, İnayet Mete, Ali Çekin, Gazi Dağ, Afyon Korkmaz, Memduh Kılıç, Aynur Epli, Hasan Tahsin Akgün, ilk elde sayılabilecek örneklerdir" dedi.

Zavar ve diğer hasta tutuklu ve hükümlülerin sağlıklı koşullarda yaşama ve tedavi olma hakları için bir an önce tahliye edilmeleri gerektiğini belirten Mıhçı, bunun için yürüttükleri mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

Eylem, "Erol Zavar'a özgürlük", "Tecrit öldürür, dayanışma yaşatır", "Hasta tutsaklar serbest bırakılsın", "İçerde dışarda hücreleri parçala" sloganlarıyla son buldu.