Halkevleri'nde kapatma davası protestosu

Mersin Halkevi'nin kapatılması için açılan davanın ikinci duruşması görülürken Halkevleri üyeleri pek çok ilde AKP'yi protesto etti.

soL (HABER MERKEZİ) Mersin Halkevi hakkında açılan kapatma davasının ikinci duruşması dün Mersin Adliyesi'nde görüldü. Halkevleri üyeleri başta Mersin, İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere Türkiye'nin pek çok ilinde sokağa çıkarak "Halkevleri halkındır kapatılamaz" dedi. İllerde okunan ortak basın açıklamasında Mersin Halkevi'ne açılan davada, Halkevi'nin 2003-2006 yılları arasında, ağırlıklı olarak AKP iktidarına ve onun uygulamalarına karşı gerçekleştirdiği eylem ve etkinliklerin konu edildiği belirtildi.

Mersin 5. Asliye Mahkemesi'nde görülen dava 31 Ekim 2008 tarihine ertelendi. Duruşmanın ardından Mersin Halkevi'ne yürüyen grup adına konuşan Halkevleri Genel Başkanı İlknur Birol "Bugün Mersin Halkevi 'AKP karşıtı odak olmaktan' yargılanıyor. Halkevciler olarak biz bu suçlamayı kabul ediyoruz. Bugün Halkevleri 63 şubesiyle gericiliğin, kamusal alanın tasfiyesinin, paralı eğitimin, paralı sağlığın karşısında olduğu için yargılanmaktadır. AKP'nin iktidara geldiği günden beri halk düşmanı politikalarının karşısında duran Halkevleri bundan sonra da bunu yapmaya devam edecektir" dedi.

İstanbul'da Halkevleri üyeleri İstiklal Caddesinde yaptıkları yürüyüşle davayı protesto etti. "Gerici, Amerikancı, İşbirlikçi, Halk Düşmanı AKP Karşıtı Odağız" yazılı bir pankart açan grup Galatasaray Meydanı'nda bir basın açıklaması yaptı. Halkevleri üyeleri Ankara, Artvin, Samsun ve Antalya'da AKP il binalarına yürüdü. Kocaeli, İzmir ve Bursa'da yapılan basın açıklamalarına diğer siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri de destek verdi.