Güler Zere için eylem çağrısı

Kanser hastası Güler Zere’ye tahliye talebiyle yarın Taksim’de bir basın açıklaması yapılacak.

Çeşitli siyasi partiler, sendikalar ve demokratik kitle örgütleri yarın Taksim’de bir basın açıklaması yaparak 14 yıldır cezaevinde olan kanser hastası Güler Zere için özgürlük isteyecekler.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, Zere’nin kanser hastası olduğu, tecritten dolayı hastalığının geç teşhis edildiği, tedavinin geç başladığı ve şu anda da Adana Balcalı Hastanesi'nin mahkum koğuşunda bulunduğu kaydedildi. Açıklamada geçtiğimiz günlerde, Erzurum H Tipi Hapishanesi'nde yatan kanser hastası İsmet Ablak’ın tedavisi yapılmadığı için hapishanede yaşamını yitirdiği de hatırlatılırken, Zere’nin kanser hastası olduğuna dair raporları olduğu ve yasalara ve tıbba göre kanser hastalığının hapishanede tedavisi mümkün değilken tahliye edilmediği belirtildi.

Yayınlanan çağrı metninde, tüm duyarlı kesimler Cuma günü saat 19:30’da Taksim Tramvay Durağı’nda yapılacak açıklamaya çağrıldı. Çağrıyı imzalayan örgütler şöyle: Halk Cephesi, TAYAD, ÇHD, Halkevleri, Barış Ve Demokrasi Partisi, DTP, ÖDP, BDSP, Erol Zavar'a Yaşam Hakkı Koordinasyonu, Kaldıraç, ESP, EHP, Özgürlükçü Sol Hareket, ÖMP, Amargi, TTB, Devrimci Hareket, Emekli-Sen 1-2-4 Nolu Şubeler, EMEP, SODAP, Gülensu Gülsuyu Derneği, İşçi-Köylü Gazetesi, Eğitim-Sen 3 Nolu Şube, Mücadele Birliği, Helsinki Yurtdaşlar Derneği, EKD, Nazım Hikmet Marksist Bilimler Akademisi, Sosyalist Feminist Kolektif, Devrimci Alevi Komitesi, DHF, PEN, TKP, SDP, Sosyalist Parti, CEM TV, Demokrasi İçin Birlik Hareketi, ÇAĞRI.