Güler Zere için çaba devam ediyor

Güler Zere’nin serbest bırakılmasını isteyen bir grup Ankara’ya doğru yola çıktı.

Kanser hastası olmasına ve her geçen gün durumu kötüleşmesine rağmen serbest bırakılmayan Güler Zere için çabalar sürüyor.

14 yıldır cezaevinde olan ve yakalandığı kanser hastalığı her geçen gün kötüleşen Güler Zere'nin serbest bırakılmasını talep eden bir grup dün otobüsle Ankara'ya hareket etti. Taksim Atatürk Kültür Merkezi önünde toplanan grup burada bir basın açıklaması yaptı.

Çeşitli örgütlerin temsilcilerinden oluşan grup adına yapılan açıklamayı okuyan Avukat Ebru Timtik ''Güler Zere 14 yıldır hücrede. Hapishane uygulamaları ve tecrit Zere'yi ölüm yolculuğuna çıkardı. Hapishane koşulları nedeniyle kanser hastalığına yakalandı. Dosyası günlerdir Adli Tıp Genel Kurulu önünde beklemekte iken, Güler'in hayatı için çok değerli olan günler, saatler geçip gitmektedir. Adli Tıp Genel Kurulu toplanıp karar verene kadar Güler için artık çok geç olabilir” dedi. Timtik açıklamasında,"bizim görevimiz bu iktidara bu meclise sorumluluklarını hatırlatmaktır. Duymayanların kulaklarına daha yüksek sesle seslenmek, görünmeyenleri görünür kılmaktır" sözlerine yer verirken, başta Güler Zere'nin durumuna ve hasta tutukluların durumuna dikkat çekmek amacıyla yarın Meclis önünde olacaklarını kaydetti.

ÇHD Genel Başkanı Avukat Selçuk Kozağaçlı da burada yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı'nın af yetkisi olduğunu hatırlatarak, Cumhurbaşkanı'nın Adli Tıp Kurumu'ndan rapor beklemeden üniversite hastaneleri ve devlet hastaneleri raporlarını da dikkate alarak yetkisini kullanmasını istedi.

Yapılan açıklamanın ardından grup otobüsle Ankara'ya hareket etti.

Eyleme destek veren siyasi parti ve örgütler şöyle:
Amargi, Antikapitalist, Barış ve Demokrasi Partisi, BDSP, Çağrı, Çağrı Merkezi Çalışanları Derneği, ÇHD, Demokrasi İçin Birlik Hareketi, Devrimci Alevi Komitesi, Devrimci Hareket, Devrimci 78’liler, DHF, DİP Girişimi, DTP, EHP, EKD, Emekli-Sen 1-2-3-4 No’lu Şubeler, EMEP, Erol Zavar’a Yaşama Hakkı Koordinasyonu, ESP, Gülensu-Gülsuyu Derneği, Halk Cephesi, Halkevleri, İHD, Kaldıraç, KESK Şubeler Platformu, Mücadele Birliği, Nazım Hikmet Marksist Bilimler Akademisi, ÖDP, ÖMP, Özgürlükçü Sol Hareket, Partizan, PEN, SDP, SODAP, Sosyalist Feminist Kolektif, Sosyalist Parti, TAYAD, TKP, TÖP.
(soL-Haber Merkezi)