Güler Zere hasta tutsaklar için Taksim'de

Aylardır yürütülen mücadele sonucu özgürlüğüne kavuşan kanser hastası Güler Zere, hasta tutsaklar için Taksim'e çıkıyor.

Yoğun bir mücadelenin sonunda serbest bırakılan Güler Zere dernekler, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte taksimde bir basın açıklamasına katılacak. Cuma akşamı saat 19.30'da yapılacak olan basın açıklamasının sloganı "Hasta tutsaklara özgürlük" olacak.

Kuruluşların basın açıklamasına çağrı amacıyla yayınladığı metinde Güler Zere'nin bu mücadelede bir halka olduğuna dikkat çekilirken, "Çünkü Türkiye Hapishanelerinde yüzlerce tutuklu ve hükümlü ciddi ve kalıcı sağlık sorunları yaşıyor. Onlarca kişi ise yaşamlarının sonuna yaklaşıyor. Şimdi Güler Zere, kendisini özgürlüğe kavuşturan toplumsal, siyasal ve sendikal muhalefet ile birlikte Taksim de aynı sloganı haykırıyor: 'Hasta Tutsaklara Özgürlük'" denildi.

Basın açıklamasına katılacak olan kuruluşlar: AMARGİ, ANTİKAPİTALİST, BARIŞ VE DEMOKRASİ PARTİSİ, BDSP, ÇAĞRI, ÇAĞRI MERKEZİ ÇALIŞANLARI DERNEĞİ, ÇHD, DEMOKRASİ İÇİN BİRLİK HAREKETİ, DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜK HAREKETİ, DEVRİMCİ ALEVİ KOMİTESİ, DEVRİMCİ HAREKET, DEVRİMCİ 78’LİLER, DHF, DİP GİRİŞİMİ, DİVRİĞİ KÜLTÜR DERNEĞİ, DTP, EHP, EMEK VE ÖZGÜRLÜK CEPHESİ, EMEKLİ-SEN İSTANBUL ŞUBELERİ, EMEP, EROL ZAVAR’A YAŞAMA HAKKI KOORDİNASYONU, ESP, GÜLENSU-GÜLSUYU DERNEĞİ, HALK CEPHESİ, HALKEVLERİ, İHD, İSTANBUL AHALİ, İSTANBUL LGBTT SİVİL TOPLUM GİRİŞİMİ, KALDIRAÇ, KESK ŞUBELER PLATFORMU, KÖZ, NAZIM HİKMET MARKSİST BİLİMLER AKADEMİSİ, ÖDP, ÖMP, ÖZGÜRLÜKÇÜ SOL HAREKET, PARTİZAN, PEN, PİR SULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEĞİ İSTANBUL ŞUBELER PLATFORMU, PROLETER DEVRİMCİ DURUŞ, SDP, SODAP, SOSYALİST FEMİNİST KOLEKTİF, SOSYALİST PARTİ, TAYAD, TECRİTE KARŞI SANATÇILAR, TKP, TÖP, TUYAB, UİD-DER, ÜRÜN SOSYALİST DERGİ
(soL - Haber Merkezi)