Gül 'Tam Gün'ü onayladı

Sağlık emekçilerinin sağlığın piyasalaştırılmasına ve piyasaya ucuz emek gücü arzına yol açtığı gerekçesiyle karşı çıktığı Tam Gün Yasası Abdullah Gül tarafından onaylandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kamuoyunda “Tam Gün Yasa Tasarısı” olarak adlandırılan “Üniversite ve Sağlık Personelinin Tam Gün Çalışmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı”nı onayladı.

Sağlık çalışanları iş bırakmıştı
Türk Tabipleri Birliği, Sağlık Emekçileri Sendikası ve Devrimci Sağlık-İş’in ortak kararıyla sağlık çalışanları tam gün yasa tasarısına karşı 19 Ocak’ta bir gün iş bırakmıştı. Eylem sırasında yapılan açıklamalarda yasanın sağlık çalışanlarını 7 gün 24 saat güvencesiz çalışmaya zorladığı, bu yolla halk sağlığının ve tıp eğitiminin de tehlikeye atıldığı vurgulanmıştı.

TTB tarafından yapılan açıklamalarda, hekimlerin kendi “tam gün” yasa tasarılarını hazırlayıp Sağlık Bakanlığına sundukları ancak kamusal bir anlayışla hazırlanan bu tasarının kabul edilmediği vurgulanmıştı.

Bu yasanın ardından Kamu Hastane Birlikleri yasa tasarısının da gündeme geleceğine dikkat çeken hekimler ve sağlık emekçileri, bunun ülkedeki sağlık hizmetlerinin tamamen özel sektöre aktarılması anlamına geldiğinin altını çiziyorlar.

Bu arada TTB’nin yasanın onaylanmasının ardından yeni eylemlere hazırlandığı belirtiliyor.

(soL – Haber Merkezi)