Grevcilerle “tarihi buluşma”

Atv-Sabah grubunda süren grevi, 29 yıl önce Banknot Matbaası’nda greve çıkan işçiler ziyaret etti.

soL (HABER MERKEZİ) Turkuvaz grubunda süren grev 76. gününe girerken, TGS eski genel başkanları ve yöneticileri ile Banknot Matbaası grevcileri Sabah-atv'de grev gözcülerini ziyaret etti.

Grevdeki gazetecilerle yapılan görüşmelerde, Başbakan'a grevi çözüme ulaştırması için çağrı yapılırken, 29 yıl aradan sonra Banknot Matbaası grevcileri ile gerçekleşen buluşmada TGS Genel Başkanı Ercan İpekçi bir konuşma yaptı. İpekçi, gazeteciler sendikasının işçi sınıfı tarihinde önemli bir yeri olduğunu kaydederken, Sabah-atv'de süren grevin basın özgürlüğü ve editoryal bağımsızlık mücadelesine dönüştüğüne dikkat çekti. İpekçi sözlerini şöyle sürdürdü: "Başbakan ile Turkuvaz medya sahiplerinin arasında doğrudan doğruya bir ailevi ilişki var. Bu işyerinde hukuk ve kanunlar ihlal ediliyorsa, sendikal haklar bir kenara atılıyorsa Başbakan'ın da sorumluluğu vardır. Kendi yakın çevresine dair hakim olamayan Başbakan'ı sorumluluğa davet ediyoruz. Burada bir şuç işleniyor ve Başbakan buna müdahale etmiyorsa bu suça iştirak ediyor demektir."

"Siz de başaracaksınız"
Yapılan ziyarette, TGS eski başkan ve yöneticileri de söz alırken, grevin sadece medya çalışanlarının değil halkın haber alma mücadelesine dönüştüğünü vurguladılar. 29 yıl önce Banknot grevini gerçekleştiren işçilerden Cahit Hancıoğlu ise yaptığı konuşmada emek var oldukça sermaye ile her zaman çatışmanın da var olacağına dikkat çekti. Grevcilerin birbirleriyle sürekli dayanışma içerisinde olması gerektiğini ifade eden Hancıoğlu, "Biz muvaffak olduk, 15 yıl sonra da olsa geri döndük. Siz de mücadelenizde muvaffak olacaksınız" şeklinde konuştu. Bir başka Banknot grevcisi Kemal Çınar ise, grevin başarısız olması için bir neden göremediklerini söylerken, grevcilere başarılar diledi.