Gökçek kamuya aykırı!

TMMOB Şehir Plancıları Odası, ODTÜ ve AOÇ örneklerini vererek Gökçek anlayışının amacının kamusal alanı tahrip etmek olduğunu ifade etti.

soL (HABER MERKEZİ) TMMOB Şehir Plancıları Odası (ŞPO) yaptığı açıklamada, Melih Gökçek anlayışının, son 15 yılda Ankara'da uzun süreler sonucu elde edilen kamusal alan ve değerleri bir bir tahrip etmeye yönelik olduğunu kaydetti.

TMMOB ŞPO'dan yapılan yazılı açıklamada, ODTÜ yerleşkesi ve arazisi üzerinde başlatılan tartışmanın Ankara kent bütünü açısından önemli sonuçları olan bir süreci başlattığı vurgulandı. Açıklamada, Gökçek'in, imar mevzuatını gerekçe göstererek ODTÜ arazisinden yüzde 40 pay istediğini hatırlatılırken, bu tür bir kamu payının asıl amacının, "başta plana konu olan alanlara, eğitim, yol, yeşil alan, spor alanı gibi kamusal kullanımları sağlamayı" hedeflediğini geri plana ittiği kaydedildi. Yapılan açıklamada, "İktidara geldiğinden bu yana emsal artışı ve mevcut imar mevzuatına uygun olamayan yapılara af anlamına gelen yaklaşık bin 500 civarında plan değişikliğine giden bu anlayışı, söz konusu plan değişikliklerinden hangisinde yüzde 40'lık pay aldığını açıklamaya davet ediyoruz" sözlerine yer verildi.

TMMOB ŞPO Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek anlayışının son 15 yılda Ankara'da uzun süreler sonucu elde edilen kamusal alan ve değerleri bir bir tahrip etmeye yönelik olduğunu vurgularken, bunun son örneklerinin Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) ve ODTÜ olduğu ifade edildi.

AOÇ'da yağmalanıyor
Odanın Ankara Şubesi'nden yapılan açıklamada da, AOÇ arazilerinin bir kısmının Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne tahsisini öngören kanun teklifiyle AOÇ arazilerinin parçalanması ve yok edilmesinin kolaylaşacağı kaydedildi. TBMM Başkanlığı'na sunulan kanun teklifiyle AOÇ arazilerinin bir kısmının daha tarihsel bağlamından koparılmak istendiğinin belirtildiği açıklamada, AOÇ için özel yasalar çıkarılarak 22 bin dekarının yağmalandığı belirtildi. TMMOB ŞPO çiftliğin esasen çok daralmış bulunan arsalarının da yok edilmek istendiğini kaydederken, açıklamada, ''Alanın parçalanarak ve farklı kurumların elinde yönetilerek yok edilmesi bu kanun teklifi ile kolaylaşacaktır'' sözlerine yer verildi. Açıklama, "TBMM'deki milletvekillerini, milletten aldıkları vekaleti doğru yolda kullanmaya davet ediyoruz AOÇ halkındır satılamaz'' sözleriyle son buldu.