Genel İş "ücretsiz sağlık" dedi

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası Yönetim Kurulu, Kadıköy Belediyesi tarafından belediye polikliniğinde çeşitli kesimlere ücretsiz sağlık hizmeti verilmesini savundu.

soL (HABER MERKEZİ) Genel İş Sendikası tarafından yapılan açıklamada, belediye polikliniğinde çeşitli kesimlere ücretsiz sağlık hizmeti verilmesi nedeniyle Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ve 40 belediye meclisi üyesi hakkında dava açılması protesto edildi.

Yapılan açıklamada, Kadıköy Belediyesi'nce çeşitli kesimlere ücretsiz sağlık hizmeti verilmesi uygulamasına yönelik dava açılması eleştirildi. Açıklamada, ''Ülkemizde yoksulluk ve açlık sınırının altında yaşayan, işsizlikle boğuşan, yardıma muhtaç vatandaşlarımıza ücretsiz sağlık hakkı hizmeti sunan bir Belediye'ye karşı dava açılması, AKP Hükümeti'nin gerçek niyetini ortaya koymaktadır'' denildi.

AKP'li kimi belediyeler ve AKP hükümeti tarafından insan onurunu zedeleyici yöntemlerle ve sadakacı anlayışla yapılan yardımlara göz yumulduğunun ifade edildiği açıklamada, AKP hükümetinin, devletin sosyal niteliğinin zayıflatılması ve sağlık hizmetlerinin ticarileştirilmesi için bir süredir çalışmalar yürüttüğü belirtildi.