Gaziantep'te Devrimci Eğitim Şurası toplantısı

3 Nisan'da İstanbul'da gerçekleştirilecek Devrimci Eğitim Şurası'nın hazırlıkları kapsamında yerel toplantılardan bir diğeri Gaziantep'te yapıldı.

Eğitim-Sen Gaziantep Şubesi'nde düzenlenen toplantıya eğitim emekçileri, öğrenci velileri ve üniversite öğrencileri katıldı.

Toplantıda ilk olarak Devrimci Eğitim Şurası'nın nasıl bir ihtiyaç üzerine yapıldığı üzerine konuşuldu. Sonrasında söz alan Eğitim-Sen yöneticilerinden Mükremin Oktay, Devrimci Eğitim Şurası'nın tekrar yapılması nedeniyle tebriklerini belirterek, şuranın eğitim emekçilerinin mücadelesi açısından çok önemli sorunlara yanıt vermesini umduğunu söyledi. Oktay, tartışılan konuların daha fazla eğitim emekçisine ulaştırılması gerektiğine işaret etti. Üniversite öğrencilerinin de katkı koyduğu toplantıda "Yapılandırmacı eğitim modeli"nin yerine konulcak eğitim modelinin mutlaka oluşturulması gerektiği belirtildi.

Eğitimin ticarileşmesi ve gericeleşmesi başlığında, okullarda nitelikli öğretmen profilinin mutlaka gerçekleştirilmesi gerektiği vurgulanırken, öğrenci velilerinin birçok kalemde toplanan paralara karşı bir direnç örmesi ve veli derneklerinin örgütlenmesi gerekliliği üzerinde duruldu.

Gaziantep'te Çınar-Der gibi tarikat bağlantılı derneklerin faaliyetlerinin çok fazla olduğu ve emekçi çocuklarının bu gerici odaklar tarafından kuşatıldığı ifade edildi. Eğitim-Sen'in de katkısıyla Nâzım Dersanesi'nin Gaziantep'te de başlatılması önerisi tüm katılımcılar tarafından onaylanarak kabul edildi.

(soL - Gaziantep)