Futbolcuya var, işçiye yok

Kocaelispor'a maddi katkı sunan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, işçinin ikramiyeleri ve sözleşme farklarını ise henüz ödemedi.

soL (KOCAELİ) Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Belediye-İş Sendikası'na üye 4 bin işçinin 2 ikramiyesi ve sözleşmeden doğan farklarını, söz verildiği halde ödemedi. İşçiler, mayıs ayında ödenmesi gereken tam ikramiye, yarım devlet ikramiyesi ve toplu iş sözleşmesinden doğan 6 aylık fark için bekliyor. Devletin Büyükşehir'e aktardığı yarım ikramiyenin verilmemesi de çok tartışılıyor ve bu paranın belediye işleri için kullanıldığı öne sürülüyor. Başkan İbrahim Karaosmanoğlu'nun, CHP'li yönetim döneminde işçi alacakları üzerinden siyaset yapıp başarılı olduğunu anımsatan işçiler, hak ettikleri paranın ödenmemesinin bir karşılığı olacağı üzerinde duruyor.

Futbolculara destek işçiye köstek

"Futbolculara tamam, ama ya biz ne olacağız ? Garibin hakkını yemem diyen Başkan, bize verilen sözler yerine getirsin. Geçmişle aynı noktaya gelmemek ve iş barışının bozulmaması için alacakların bir an önce ödenmesi gerekir'' diye açıklama yapan işçiler, kendileri para için beklerken Süper Lig'e yükselen Kocaelispor'un futbolcularına ödeme yapılmasında rahatsız olduklarını dile getiriyor. Kocaelispor'da, Büyükşehir Belediyesi'nden aktarılan 6 milyon YTL'lik kaynakla futbolcuların Bank Asya 1. Ligi'ndeki şampiyonluk primleri, maç başı alacakları, kulübün personel alacakları ve yeni transferler için geçen hafta sonundan bu yana ödeme yapılıyor.