FKF'den halk direnişine destek

Taksim Gezi Parkı’yla başlayan ve AKP faşizmine karşı güçlenen direniş sürecine dair Fikir Kulüpleri Federasyonu bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada FKF’nin yaşanan gelişmelerden oldukça heyecanlı olduğu ifade edilirken, Cuma gününden itibaren tüm yurtta başlayan halk direnişinin yıllardır AKP’nin baskıcı politikalarına verilen yanıt olduğu belirtildi. Türkiye'nin uzun zamandır güne AKP’nin yeni bir icraatıyla başladığını belirten açıklamada halkın öfkesinin yalnızca son günlerde artan baskılarla açıklanamayacağı ifade edildi.

Reyhanlı Katliamı, alkol yasağı, Emek Sineması’nın yıkılması, Gezi Parkı’na yapılan saldırı yalnızca bardağı taşıran son damlalardır diyen açıklamada , "Bu ayaklanma, AKP’nin yıllardır azgınlaşarak devam eden iktidarına karşı biriken öfkenin doruk noktasıdır" dendi.

“AKP’nin yarattığı korku imparatorluğu yıkılıyor! Ayağa kalkan Türkiye halkı yaratılan korkunun 'naylondan' olduğunu göstermiştir" açıklamasını yapan FKF tüm ülkeyi ayağa kaldıran gelişmeler sebebiyle yapılacak planlarının direniş odaklı ilerleyeceğini belirtirken gelecek güzel günler için üniversitelileri okullarında direnişi büyütmeye çağırdı.

Açıklamanın tam metni şöyle:

Haydi Kalk Ayağa!

Halbuki korkulacak hiç bir şey yoktu ortalıkta
Her şey naylondandı o kadar

İçinde bulunduğumuz günlerde, Fikir Kulüpleri Federasyonu olarak önümüzdeki haftalar için yaptığımız pek çok planı altüst eden bir gelişme yaşandı. Bu altüst oluşun bizi oldukça heyecanlandırdığını söylememiz gerekir.

AKP hükümeti, 28 Mayıs’ta Gezi Parkı’nı sessiz sedasız yıkmak için harekete geçti. AKP’nin planları Gezi Parkı’nı ve İstanbul’u sahipsiz bırakmayan binlerce kişi tarafından boşa çıkarıldı. Buna karşılık AKP iktidarının kolluk kuvvetleri direnişçilerin parkı boşaltmasını sağlamak için şafak baskınları düzenledi, parkı ve insanları gaza boğdu.

Tayyip Erdoğan ve partisinin kibirden ve iktidar olmanın verdiği güvenden gözünün döndüğünü biliyorduk. Ancak onlar halkın er ya da geç insan olma onuruna ve hayatına sahip çıkacağını unutmuştu. Yıllardır AKP tarafından yürütülen baskıcı politikaların bir karşılığı olacaktı. Cuma gününden itibaren başlayan direniş, halkın AKP’nin hayatın tüm alanlarını kontrol altına alan politikalarına verdiği yanıttır.

Türkiye halkı uzun zamandır güne AKP’nin yeni bir icraatıyla başlıyor. Ancak bu öfke yalnızca son günlerde artan baskılarla açıklanamaz. Reyhanlı Katliamı, alkol yasağı, Emek Sineması’nın yıkılması, Gezi Parkı’na yapılan saldırı yalnızca bardağı taşıran son damlalardır. Bu ayaklanma, AKP’nin yıllardır azgınlaşarak devam eden iktidarına karşı biriken öfkenin doruk noktasıdır.

AKP hükümeti yıllarca aldığı yüksek oy oranlarına güvenerek Türkiye’de kendisi gibi düşünmeyen herkesi marjinal, elitist, ayyaş, çapulcu ilan etti iktidarını bu algıyla güçlendirdi. Ancak bugün sokağa çıkan on binler kimin marjinal olduğunu göstermiştir. Bir ülkenin her yerinden “hükümet istifa” sesleri yükseliyorsa ve ülke yangın yerine dönmüşken başbakan yurt dışı gezisine çıkıyorsa o hükümetin meşruiyeti kalmamıştır.

Fikir Kulüpleri Federasyonu tüm ülkeyi ayağa kaldıran son gelişmeler sebebiyle yapacağı tüm planları bu gündem üzerinden kurgulayacaktır.
AKP’nin yarattığı korku imparatorluğu yıkılıyor! Ayağa kalkan Türkiye halkı yaratılan korkunun “naylondan” olduğunu göstermiştir. FKF, gelecek güzel günler için sokağa çıkan tüm insanları selamlıyor. Üniversitelileri okullarında direnişi büyütmeye çağırıyor.

Fikir Kulüpleri Federasyonu