Fındık işçilerinin çilesi sürüyor

Ordu'ya fındık toplamak için gelen Kürt işçilerin kurdukları çadırlar jandarma tarafından kaldırılıyor. İşçiler bir daha Ordu'da çalışmayacaklarını söylediler.

soL (HABER MERKEZİ) "Terörist" olabilecekleri gerekçesiyle Ordu'da konaklamalarına izin verilmeyen Kürt işçiler, kenti terketmeye başladılar. Daha önceki yıllarda kendilerine kalmaları için alan tahsis edilen işçilerin, her yıl konakladıkları alana kurdukları çadırlar, bu yıl jandarma baskısıyla kaldırılıyor. Tehditlere de maruz kalan fındık işçileri yavaş yavaş memleketlerine dönüyorlar. İşçiler Ordu'ya gelebilmek için harcadıkları yol parasını bile kazanamadıklarını ve zararda olduklarını söylediler. Tek amaçlarının fındık toplayıp para kazanabilmek olduğunu söyleyen işçiler, günlerdir valiliğin getirdiği yasaklama nedeniyle barınma sıkıntısı yaşıyor.

İşçileri taşıyan araçlar kaza yaptı
Mevsimlik işçilerin çilesi trafikte de sürüyor. İşçileri taşıyan araçların kaza yapması sonucu dün toplam 45 işçi yaralandı. Diyarbakır'dan Adapazarı'na fındık toplamak için gitmekte olan işçileri taşıyan minibüs bariyerlere çarparak kaza yaptı. Çarpmanın etkisiyle takla atan minibüste bulunan çocukların da olduğu 27 kişi yaralandı. Yaralılar Şanlıurfa ve ilçelerindeki hastanelerde tedavi altına alındılar. Diyarbakır'dan Giresun'a işçi taşıyan başka bir minibüs ise aşırı hız ve yükleme nedeniyle devrilerek kaza yaptı. Kazada 18 kişi yaralandı, yaralılardan birinin ise durumu ağır.