Federal Mogul tebligata başladı

İzmit’teki Federal Mogul fabrikası, izindeyken çıkış işlemlerini başlattığı 200 işçiye, durumlarını tebligatla bildiriyor.

soL (Kocaeli) Ge&ccedilen ay 850 iş&ccediliden 200&rsquo&uumln&uuml &ccedilıkaracağını B&oumllge &Ccedilalışma M&uumld&uumlrl&uumlğ&uuml&rsquone bildiren Federal Mogul, 29 Kasım&rsquoda &uumlretimi durdurup iş&ccedilileri bir aylık tatile &ccedilıkardı. Ardından da iş akdini feshetme işlemlerini başlattı. &nbsp

Fabrikada &oumlrg&uumltl&uuml bulunan T&uumlrk Metal Sendikası&rsquonın Kocaeli Şubesi Başkanı Yakup Yıldız, ka&ccedil iş&ccedilinin &ccedilıkarıldığını &oumlğrenemediklerini, ancak, işverenle sayısal pazarlığın s&uumlrd&uumlğ&uumln&uuml belirterek, &quotİş&ccedili &ccedilıkarılması ka&ccedilınılmaz, ama son bir hamleyle sayıyı aşağıya &ccedilekmeye &ccedilalışıyoruz&quot dedi. Yaklaşık bir aydır izinde olan iş&ccedililer, bu sabah yeniden işbaşı yapacak. Bir hafta &ccedilalıştıktan sonra tekrar izne &ccedilıkartılacak olan iş&ccedililer, iş akitlerinin feshedileceği tedirginliği i&ccedilinde.