Fatih Belediyesi’nde grev kararı

Toplu iş sözleşeme sürecinden istediklerini alamayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Fatih Belediyesi’ne bağlı Genel–İş üyesi işçiler greve çıkmaya hazırlanıyor.

soL( HABER MERKEZİ) İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Fatih Belediyesinde 12 Şubat'tan bu yana yürütülen toplu iş sözleşme görüşmelerinde birçok maddenin kabul edildiğini ancak ücret ile temsilci ve yöneticilerin iş güvencelerini içeren maddelerde anlaşma sağlayamadıklarını ifade eden Genel-İş'e bağlı işçiler grev hazırlığında.

Dün Saraçhane Parkı'nda toplanan Genel İş Sendikası üyeleri, slogan atarak Fatih Belediye Başkanlığı binası önüne kadar yürüdüler. Açıklamanın yapılacağı yer konusunda grup ile polis arasında kısa süreli bir tartışma yaşanırken bunun ardından Genel İş Sendikası Toplu Sözleşme Daire Başkanı İsmail Özhamarat basın açıklamasını okudu. Özhamarat, anayasal hakları olan grev yazısını asma etkinliğinin engellenmeye çalışıldığını ileri sürdü ve iş barışının masada sağlanmasını dilediklerini söyledi.

Özhamarat, yasaların verdiği sürenin dolduğunu( dün), 60 gün içinde de anlaşma sağlanamaması durumunda grev uygulama kararı alacaklarını belirterek, ''Fatih Belediye Başkanı ve yönetimine sesleniyorum gelin bu iş barışını bozmadan, toplu sözleşmeyi masa başında bitirelim. Grev kararını astıktan sonra başkanın çay içme daveti var, kendilerini ziyaret edeceğiz'' diye konuştu.

İsmail Özhamarat, 2 yıl önce aldıkları grev kararını uyguladıklarını, kimsenin işçilerin direncini sınamadığını ifade ederek, doğru olanın masa başında ekonomik ve demokratik hakların sağlanması olduğunu savundu.

Konuşmaların ardından grev kararı, belediye başkanlığının kapısına asıldı.