Eskişehir’den Unakıtan ve AKP’ye ihtar!

TKP Eskişehir İl Örgütü tarafından yapılan açıklamada, AKP’nin doğalgaz zammı protesto edilirken, emekçilerin soğukla terbiye edilmeye çalışıldığı söylendi.

soL (Eskişehir) T&uumlrkiye Kom&uumlnist Partisi Eskişehir İl &Oumlrg&uumlt&uuml, doğalgaz zamlarına karşı d&uumln bir eylem ger&ccedilekleştirdi. Zamlarının geri alınmasını i&ccedilin toplanan imzalar, Eskişehir Milletvekili ve aynı zamanda Maliye Bakanı olan Kemal Unakıtan&rsquoa postalandı. &nbsp

Eskişehir İl Başkanı Oktay Yolsever tarafından okunan basın a&ccedilıklamasında, Başbakan Tayyip Erdoğan&rsquoın ekonomi tıkırında a&ccedilıklamalarını yaptığı sırada, sanayide &uumlretimin d&uumlşmeye devam ettiği, bankaların kredileri durdurduğu, inşaat ve otomotiv sekt&oumlr&uumln&uumln durma noktasına geldiği s&oumlylendi. K&acircrlarından en ufak kayıp istemeyen patronların iş&ccedili atmaya başladıkları belirtildi.&nbsp

Artan işsizliğe yoksulluğa son aylarda bir de doğalgaz zamlarının eklendiğinin belirtildiği a&ccedilıklamada, &ldquoAğır kış şartları altında emek&ccedililer soğukla terbiye edilmeye &ccedilalışılmaktadır. Bug&uumln bir ailenin ısınma bedeli ortalama 200 YTL civarındayken askeri &uumlcrete 24 YTL zam yapılması, g&oumlz&uumlm&uumlz&uumln i&ccediline bakıla bakıla bizimle dalga ge&ccedililmeye &ccedilalışıldığını g&oumlsteriyor.

Unutmayalım ki Kemal Unakıtan ilimizin milletvekili. Buradan Eskişehir halkına diyoruz ki kendimizle dalga ge&ccediltirmeyelim. Bundan sonra g&oumlz&uumlm&uumlz &uumlst&uumln&uumlzde. AKP&rsquoden b&uumly&uumlk halk var&rdquo dendi.