Eskişehir’de greve çağrı

Türkiye genelinde TEKEL direnişine destek amaçlı olarak yapılacak genel grev için Eskişehir’de saat 13:00’da Vardar İş Merkezi önünde toplanılacak.

Ankara’da 51 gündür direnen TEKEL işçileri için 4 Şubat günü yapılacak genel grev ile ilgili dün Eskişehir’de EHP, EMEP, Halkevleri, İKP, ÖDP, TKP, BDSP, Öğrenci Kolektifleri, Genç-Sen, Gençlik Muhalefeti, YCİB tarafından ortak bir basın toplantısı düzenlendi.

Türkiye Komünist Partisi binasında gerçekleştirilen toplantıda basın açıklamasını EMEP İl Başkanı Hüseyin Öge okudu. Açıklamayı okuyan Öge, “Fabrikaları önce çalışmaz hale getirilen, sonra da bir bir kapatılıp satılan 12 bin TEKEL işçisine ve daha birçok özelleştirme mağduru emekçiye 4-C “kölelik” yasası dayatılıyor. Buna karşın Ankara’da bir tarih yazılıyor. Tekel işçileri 51. günlerinde direnmeye, hükümet ise yalanlar söylemeye devam ediyor” dedi. Öge, emekçilerin artık bu dayatmaya karşı gelmekte kararlı olduklarını kaydederken “Artık yapılması gereken bellidir. Emek mücadelesinin avucunda yeşeren bu filizin büyümesi hepimizin boynunun borcudur. Öncelikle başta Türk-İş olmak üzere tüm diğer konfederasyonlar TEKEL işçilerine verdikleri sözü en iyi şekilde yerine getirmeli ve tüm fabrikalar, işletmeler, kurumlar 4 Şubat’ta direniş alanlarına dönüşmelidir” şeklinde konuştu.

Son olarak Eskişehir’de saat 13:00’da Vardar İş Merkezi önünde toplanılacağının belirtildiği basın toplantısında “Bizler Ankara’da ve diğer illerde de olduğu gibi burada da 4 Şubat’ta grev yerlerinde olacağız. Emekten yana olan herkesi TEKEL işçisiyle birlikte olmaya, genel greve çağırıyoruz” denildi.
(soL-Eskişehir)