Eser Holding inşaatında 'maaşlar ödenmiyor' iddiası

Sivas'ın İmranlı ilçesinde Eser Holding tarafından yürütülen HES inşaatı şantiyesinde çalışan işçiler, aylardır maaşlarının ödenmemesinden şikayetçi. Maaş ödemeleri nedeniyle, şubat ayından bu yana 134 kişinin işi bıraktığı ya da işten çıkarıldığı iddia ediliyor.

Sivas'ın İmranlı ilçesindeki Eser Holding'e bağlı HES inşaatı şantiyesinde çalışan işçilerin maaşlarının aylardır ödenmediği iddia ediliyor. soL'a ulaşan tanıkların ifadesine göre, Eser Holding yönetimi hızlı büyümenin faturasını işçilere çıkarmakta ve aylardır maaşların ödenmesi konusunda işçileri oyalamakta.

İşçilerin resmi makamlara yaptıkları başvurulardan ise bir sonuç alınamamış durumda. Konuyla ilgili hiçbir adım atmayan Eser Holding yönetimi, en son dün maaşların yatacağını söylemiş ve fakat maaşlar yine yatmamıştı. Şimdiye kadar şantiye içerisinde çeşitli lokal protesto eylemleri düzenleyen işçiler, şirketin vaatleri ile oyalanmışlardı. Fakat dün de maaşları ödenmeyince birçok işçi işten ayrıldığını ve bayramdan sonra geri dönmeyeceklerini söylemişti.

İddialara göre, Şubat ayından bu yana 134 işçi, ücret gerekçesi ile işten ayrıldı ya da işten çıkarıldı. İşten ayrılan ya da çıkarılan işçilerin birikmiş maaşları da ödenmedi.

(soL - Haber Merkezi)