Erdoğan'ın tehdidine tepki

Tuzla'da ölümlere karşı haklarını arayanları "Bundan sonra burada tedbirler de alınacak" şeklinde tehdit eden Erdoğan'a Limter İş'ten tepki geldi.

soL (HABER MERKEZİ) Limter İş Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Tuzla'da gerçekleşen bir günlük grevi düzenleyen Limter İş'i tehditkar bir dille eleştirmesi üzerine, sendikadan Erdoğan'ı protesto eden bir açıklama geldi.

Erdoğan 24 Haziran 2008 tarihinde AKP grup toplantısında yaptığı konuşmada, 16 Haziran'da Tuzla'da düzenlenen bir günlük grevle ilgili olarak, "Herkese sorumluluk düşüyor herkesin hassas ve duyarlı olması gerekir. İşyerinde yetkisi olmadığı halde sağdan soldan toparlamalarla hakları olmadığı halde gösteriler yapılıyor. Gösteri yapma yetkin bile yok. Tersane dışında yaparsın ama tersane bünyesinde böyle bir şey yapılamaz. Bugüne kadar bu sabırla giderildi. Bundan sonra burada tedbirler de alınacak" şeklinde konuşmuştu.

"Ayak takımının" hak aramasından duyduğu rahatsızlığı her fırsatta dile getiren Erdoğan'ın bu tehditkar üslubuna Limter İş'ten yanıt geldi. Sendika yaptığı açıklamada, "Başbakan herkese sorumluluk düşüyor diyor" derken, "Bu sorumluluğu 16 yıldır yasadışı çalıştırmaya, kuralsızlığa ve iş cinayetlerine karşı tehditlere, baskılara, gözaltılara, cezaevlerine rağmen mücadele eden sendikamız DİSK/Limter-İş yerine getirmiş, getirmeye devam ediyor" sözlerine yer verdi. Limter İş 6 yıla yakın hükümette olan AKP hükümetinin ise tıpkı diğer hükümetler gibi, Tuzla tersanelerinde yükselen ölüm çığlıklarını sadece seyretmekle yetindiklerini vurguladı.

'Tehdit edeceğine teşekkür etsin'

Limter İş açıklamasında, AKP hükümetinin tersane patronlarının keyfiliği ve dayatmaları karşısında teslimiyetin örneği olduğunu ifade ederken, sendikanın ise emekçi kamuoyunun vicdanı haline geldiğini belirtti. Yapılan açıklamada, "Tuzla sorununu çözeceğiz iddiasında bulunan başbakan, bu iddiasında samimiyse sendikamızı tehdit etme yerine teşekkür borçlu olduğunu hatırlatmak isteriz" sözlerine yer verildi. Limter İş kendilerini, tehdit edenlerin ve görmezden gelenlerin Tuzla tersanelerine çözüm bulamayacaklarını, ölümlere seyirci kalmaktan öteye geçemeyeceklerini kaydetti.

Açıklamada, başbakanın yaptığı bu açıklamayla, şimdiye kadar olduğu gibi tersane patronlarının keyfiyetine ve kuralsızlığına arka çıktığı ve onları cesaretlendirdiği vurgulanırken, "Erdoğan, sendikamızı ve haklı mücadelemizi tehdit etmek yerine ölümlerin önüne geçecek, kuralsızlığı giderecek, kayıtdışılığı önleyecek acil tedbirler almalıdır" sözlerine yer verildi.