En uzun gecede aydınlık için greve!

KESK’in, 21 Aralık’ta düzenleyeceği grevin hazırlıkları sürüyor. En uzun gecenin yaşandığı 21 Aralık'ta aydınlık için greve çıkacağını belirten KESK Kocaeli şubeler platformu 6 bin üyesinin yanı sıra Tabip Odası, Diş Hekimleri Odası, Fizyoterapistler Derneği ve Eczacılar Odası'nın da desteğiyle alanlarda olacak.

Bu hafta içinde KESK Genel Başkanı Lami Özgen tarafından açıklanan 21 Aralık grevi içinde Kocaeli’de hazırlıklar sürüyor. KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve BES Şube Başkanı Akın Şişman, diğer üye sendikaların başkanlarıyla birlikte düzenlediği basın toplantısında, AKP iktidarı tarafından çoğulculuk adı altında tek seslilik, ileri demokrasi adı altında ise yeni bir diktatörlüğün biçimlendirilmekte olduğunu dile getirdi.

“Memur-Sen’e ayrıcalık KESK’e baskı var”
AKP’nin her alanda başlattığı dönüşümün acısını en çok çekenlerin başında kamu emekçilerinin yer aldığını ifade eden Şişman, şunları kaydetti: “AKP hükümeti, kamu emekçileri ile toplu sözleşme yapmayı değil, yapıyor gibi görünmeyi tercih ediyor. Yaklaşık bir aydır Bakanlar Kurulu’nda bekletilen yasa taslağında, grevli toplu sözleşme hakkı yoktur. Kamu emekçilerinin sayıca önemli bir bölümünün sendikaya üye olması yasağı sürdürülerek örgütlenme özgürlüğü engellenmek istenmektedir. Özlük ve demokratik haklarımız toplu sözleşmenin kapsamına alınmamakta, 2 milyon kamu emekçisinin iradesi, iktidarın gönüllü kulluğunu kabul eden yandaş konfederasyon Memur-Sen’e tanınan ayrıcalıklarla ipotek altına alınmaya çalışılmaktadır”

“Işığın en az olduğu gün”
Şişman, grev kararının alınmasındaki nedenleri ve yapılacaklar hakkında şunları söyledi: “Genel grev kararı, tüm çalışanlara insan onuruna yakışır bir ücret ve sağlıklı çalışma koşullarının sağlanması amacıyla alınmıştır. Uluslararası sözleşme ve anlaşmaların yanı sıra Anayasanın bize tanıdığı hakkımızı kullanarak 21 Aralık’ta, en uzun gecede, en kısa günde, karanlığın en koyu, ışığın en az olduğu günde aydınlığı arttırmak için grev yapacağız.’’

Toplumsal yaşamın hemen her alanının en küçük hücresine kadar AKP’lileştirildiğini, karşı çıkan tüm kesimlerin ise baskı, gözaltı ve tutuklamalarla sindirilmek istendiğini belirten Şişman, “Hukuksuz, haksız, mesnetsiz biçimde yapılan gözaltı ve tutuklamalara son verilmesi, tutukluların serbest bırakılmasını istediklerini” sözlerine ekledi.

(soL - Kocaeli)