Emekli Sen AİHM’e gidiyor

Emekli Sen sendika hakkında verilen kapatma kararının iptali için hazırladığı dosyayı AİHM'ye gönderecek.

soL (HABER MERKEZİ) DİSK'e bağlı Tüm Emekçiler Sendikası (Emekli Sen), sendika hakkında verilen kapatma kararının uygulanmaması ve iptali için hazırladığı dosyayı yarın yapacağı bir eylemle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) gönderecek.

Emekli Sen'in kapatılması için açılan dava, önce Ankara 17. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde reddedilmiş, bu karar daha sonra Yargıtay tarafından bozulmuştu. Davayı tekrar görüşen Asliye Hukuk Mahkemesi, 9 Ekim 2007 tarihinde sendikanın kapatılmasına karar vermişti. Emekli Sen'in karara ilişkin temyiz talebi de reddedilmiş, karar onanmıştı.

Emekli Sen iç hukuk yollarının da bu şekilde sonuçlanması üzerine bir süredir AİHM'e göndermek üzere dosya hazırlıklarını sürdürüyordu.

Emekli Sen yaptığı açıklamada, 18 Haziran Çarşamba günü saat 12.30'da Ankara Yüksel Caddesi'nde basın açıklaması yapacaklarını ve ardından Kızılay Postanesi'ne yürüyerek dosyayı AİHM'e göndereceklerini bildirdi. Sendika, tüm emeklileri ve demokratik kamuoyunu eylemlerine destek vermeye çağırdı.