"Emekçiler ortak mücadeleye"

Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu'na üye sendika temsilcileri bir araya gelerek, emeğe karşı yapılan saldırılara karşı koymak için mücadelenin birleştirilmesi çağrısında bulundu.

soL (HABER MERKEZİ) Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformuna üye sendika temsilcileri, TMMOB İstanbul Şubesi'nde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Açıklamada, baskılara karşı, verilen mücadelenin birleştirilmesi ve ortak mücadele alanlarının oluşturulması vurgusu öne çıktı.

TMMOB, TÜM-TİS ve KESK 'e bağlı sendika temsilcilerinin katıldığı açıklamada, Gebze Unilever firmasında işten çıkarılan ve 26 Mart'tan beri hakları için direnen işçilere, Bugün (27 Ağustos) yapılacak dayanışma ziyaretine de destek çağrısında bulunuldu.

Platform bugün ayrıca, Desa, Yörsan, E-Kart gibi işçilerin haklarını almak için grev başlattığı alanlara, destek ve dayanışma ziyareti gerçekleştirilecek.

TÜMTİS: "Kazanmalıyız"
Basın açıklamasında konuşan, Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası (TÜMTİS) İstanbul Şube Başkanı Çayan Dursun, Gebze Unilever, DESA ve Sefaköy'deki fabrikalarda, TÜMTİS'e üye olduğu için toplam 131 işçinin işten çıkarıldığı hatırlattı. Dursun, bu dönemde işçilere karşı baskıların arttığını belirtirken, tek başına değil birlik halinde mücadele etmenin önemine dikkat çekti.

AKP kendine figüran arıyor
KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hatun İldemir, toplu görüşmeler sırasında masada "figüran" olmayacaklarını söylediklerini hatırlatırken, hükümetin kendine yakın sendikalarla pazarlık yaptığını, buna karşın onları bile hiçe saydığını belirtti. İldemir, KESK'in direnen işçileri desteklediğini dile getirdi.

Açıklamada konuşma yapan İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Nazmi Algan ise Platformun işçi ve emekçilerin sesi olacağını belirterek, SSGSS'nin tüm tepkilere rağmen yasalaştığını ve 1 Ekim'den itibaren yürürlüğe gireceğini hatırlattı.

Sosyal Güvenlik Yasası 1 Ekim'den itibaren yürürlükte

Algan, 1 Ekim'den sonra yasanın yürürlüğe girmesi halinde yaşanacak mağduriyetlerin hesabını AKP hükümetinden soracaklarını vurgularken, "AKP hükümeti, Sanki işinden atılan, en temel hakları karşılanmadığı için greve gitmeye zorlanan işçiler bu ülkede yaşamıyormuş gibi davranıyor. Bizler birleşik mücadeleyi direnişe zorlanmış işçiler ve sendikalarıyla büyütmeye çalışacağız" dedi.