Ekonomi devi Petkim taşerona emanet!

Özelleştirilen Petkim'de emekli olan işçilerin yerine taşeron işçiler alınıyor. Daha önce kadrolu işçilere yaptırılan işler de taşerona devrediliyor. Petrol-İş Sendikası, ölümlü iş kazası riskinin arttığına dikkat çekti.

soL (HABER MERKEZİ) Petkim'de özelleştirmenin ilk sonuçlarından biri taşeronlaşma oldu. Socar &amp Turcas-Injaz Ortak Girişim Grubu, emekli olan işçilerin yerine taşeron işçi almaya başladı. Daha önce kadrolu ve kalifiye işçilere yaptırılan işler de artık taşerona yaptırılıyor.

Petrol İş Sendikası'nın ihalenin iptali için açtığı dava devam etmesine rağmen, PETKİM 30 Mayıs günü, Socar&ampTurcas-Injaz Ortak Girişim Grubu'na devredilmişti. Aradan geçen iki ay gibi kısa bir sürede Petkim'de hızlıca taşeronlaşmaya gidilmesini protesto eden işçiler, önceki gün iki saatliğine iş bıraktılar.

Taşeronlaşma Tuzla'da da öldürür, Petkim'de de!

Petrol İş Sendikası Aliağa Şubesi Mali Sekreteri Kul, PETKİM'in kalifiye işçi çalıştırması gereken bir sektör olduğunu vurgulayarak, "taşeron işçi çalıştırmak büyük iş kazalarına davetiye çıkarmaktır" dedi.

PETKİM'de de ölümlü iş kazaların yaşandığın belirten Adalet Kul, "Taşeron işçiler, Tuzla'da ne kadar tehlikeli ise, PETKİM'de de tehlikeli. PETKİM'de 400'e yakın kimyasal madde ile bir çalışma yürütülüyor. Yani risk altında bir yer. Sizin burada çalıştıracağız işçinin, kalifiye olması gerekir" diye konuştu.