Eğitim-Sen tüm emekçileri İTÜ'lü asistanlara destek olmaya çağırdı

Eğitim-Sen, İTÜ araştırma görevlilerinin 26 Kasım Pazartesi günü gerçekleştirilecek olan asistan dayanışması şenliğine herkesi davet ederken, İTÜ Rektörlüğünü bu hukuksuzluğa bir an önce son vermeye çağırdı.

İTÜ Rektörlüğü hukuksuz ve vicdansız bir şekilde asistan kıyımı yapmaya devam ediyor.

Eğitim-Sen tarafından basına ve kamuoyuna yapılan açıklamada, haziran ayından bu yana hiçbir hukuki dayanağı olmayan bir YÖK görüş yazısını gerekçe göstererek asistanların işine son vermeye başlayan İTÜ Rektörlüğü 7 Kasım 2012 tarihli Üniversite Yönetim Kurulu'nda alınan 33/a maddesine geçiş kriterlerine ilişkin kararlar ile asistan kıyımına resmiyet kazandırdığı belirtildi.

YÖK ve Sayıştay zimmeti baskısıyla dekanları sıkıştıran İTÜ yönetiminin, bölüm kurullarının oy birliği ile aldığı kararları da görmezden gelmekte ve üniversitenin tüm bileşenlerinin iradesini yok saydığını ifade eden Eğitim-Sen, İTÜ Rektörlüğünü bu hukuksuzluğa bir an önce son vermeye çağırdı.

Ayrıca İTÜ araştırma görevlilerinin ve Eğitim-Sen’in İTÜ'de süregelen bu keyfiyete ve hukuksuzluğa karşı kararlı direnişinin sürdüğü belirtildi.

15 Kasım'da İTÜ bileşenlerinin katılımıyla coşkulu ve kitlesel bir basın açıklaması gerçekleştiren, 17 Kasım'da yapılan sınavları boykot ederek iş bırakan araştırma görevlileri 26 Kasım Pazartesi günü saat 12.30’da Maçka yemekhanesi önünde asistan dayanışması şenliği yapılacağını duyuran Eğitim-Sen, bütün üniversite emekçilerini, emek ve demokrasi örgütlerini ve basını İTÜ'lü asistanlara destek olmaya davet etti.

(soL- Haber Merkezi)