Eğitim Sen Genel Kurulu tamamlandı

Eğitim Sen 8. Olağan Genel Kurulu Pazar günü yapılan seçimlerle tamamlandı. Genel Kurul, yönetim için oluşturulan ittifak tartışmalarının gölgesinde geçerken, “anadilde eğitim talebi” tekrar Eğitim Sen tüzüğüne girdi.

13-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen Eğitim Sen 8. Olağan Genel Kurulu Pazar günü yapılan seçimlerle sona erdi.

Cuma günü başlayan Eğitim Sen 8. Olağan Genel Kurulu Pazar günü yapılan seçimlerle sona erdi. Yapılan seçim sonrasında, Devrimci Sendikal Dayanışma (DSD), Demokratik Emek Platformu (DEMEP), Devrimci Kamu Çalışanları (DKÇ) ve Sendikal Birlik grubunun bir bölümünün ittifakla oluşturduğu liste seçimi kazanırken, Emek Hareketi bu listeye karşı 3 kişilik bir karşı liste çıkardı.

Seçim sonucuna göre Mehmet Bozgeyik, Abdullah Karahan, Sakine Esen Yılmaz (DEMEP), Ünsal Yıldız, Tuğrul Culfa (DSD), Mustafa Ecevit (Sendikal Birlik) ve Betül Korkut (DKÇ) yönetim kurulunu oluştururken, Ünsal Yıldız’ın yeni Eğitim Sen Genel Başkanı olması bekleniyor. Mehmet Bozgeyik, Ünsal Yıldız ve Mustafa Ecevit bir önceki dönemde de Merkez Yönetim Kurulu’nda yer alıyordu. Eğitim Sen Genel Kurulu’nda ittifak tartışmaları nedeniyle gergin anların yaşandığı belirtiliyor.

Eğitim Sen 8. Olağan Genel Kurulu’nda çeşitli tüzük değişiklileri de yapıldı. Daha önce 2005’de Olağanüstü Genel Kurul’la “kapatılma tehlikesi” gerekçesiyle tüzükten çıkarılan “Eğitim Sen anadilde eğitimi savunur” ibaresi, genel kurulda yeniden tüzüğe koyuldu. Genel Kurulu’da ayrıca sendikanın yapısına ve işleyişine dair de çeşitli tüzük değişiklikleri yapıldı.

(soL - Haber Merkezi)