Ege yürüyüş kolu Eskişehir'e yürüyor

Ege yürüyüş kolu Denizli'deki oturma eylemine katıldı. Eylemde KESK dönem sözcüsü basın açıklamasını okudu.

Ege yürüyüş kolu Denizli'de oturma eylemine katıldı. İşçiler adında KESK dönem sözcüsü yaptığı açıklamada şunlar söyledi:

"Yiğit Tekel işçilerinin direnişinin arkasındayız, bunun için alanlardayız. Hükümete sesleniyoruz kuralsız çalıştırma sevdanızdan vazgeçin! Duymuyorsanız daha yüksek sesle haykıralım! Bizi destek eylemlerinden caydırmak için tebligat üzerine tebligat çıkaran hükümet, bu açıklamamızı Cumartesi günkü eylemimizin tebligatı olarak kabul etsin. 20 Şubat günü Ankara'da halaylarla halkımız Tekel işçileriyle kucaklaşacak. Tebliğ ediyoruz! Olası bir saldırıda bu ülkenin emekçileri olarak sessiz kalmayacağız misliyle eylemlerimizle karşılık vereceğiz. Tebliğ ediyoruz! Dünya Adalet Günü'nde Tekel direnişinin kalbinde 'adalet' istenecek. Tebliğ ediyoruz! 4-c'ye 4-b'ye karşı direniyoruz, bölünmeye parçalanmaya karşı direniyoruz. Bütün Türkiye Tekel, bütün Türkiye direniş! Tekel işçilerinin talepleri kabul edilsin! Herkese kadrolu güvenceli çalışma hakkı!"

Türk iş il temsilcisi de haklarını alana kadar bir 67 gün daha direnebileceklerini ifade ederek hükümetin farklı gündemlerle direnişin üzerini örtemeyeceğini söyledi. Daha sonra yürüyüşçüler Eskişehir'e doğru yola çıktılar.
(soL - Haber Merkezi)