Dursun Karataş'ın cenazesi bugün

Karataş'ın cenaze töreni bugün saat 12.30'da Gazi Mahallesi'nde yapılacak.

soL (HABER MERKEZİ) Hollanda'da yaşamını yitiren DHKP-C lideri Dursun Karataş bugün İstanbul Gazi Mahallesi'nde yapılacak cenaze töreninin ardından toprağa verilecek. Karataş'ın cenaze töreni saat 12.30'da Gazi Mahallesi Cemevi karşısında gerçekleştirilecek.

Dün THY'nin tarifeli seferiyle Amsterdam'dan İstanbul'a getirilen Karataş'ın cenazesini teslim almak üzere ailesi ve 20'ye yakın avukatı Atatürk Havalimanı'nda hazır bulundu. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Karataş'ın parmak izinin alınmasını istemesi nedeniyle kargo terminalindeki işlemler uzadı. Yaklaşık 3 saat Atatürk Havalimanı Kargo terminalinde bekleyen Dursun Karataş'ın cenazesi daha sonra ailesine teslim edildi. Cenaze aracının havalimanından çıkışı sırasında polisin yolu kestiği görüldü.

Avukatları parmak izi tespiti için suç duyurusunda bulunacak
Cenaze Gazi Mahallesi Cemevi'ne getirildikten sonra burada açıklama yapan Karataş'ın avukatı Taylan Tanay, mahkemenin parmak izi tespiti kararına itiraz ettiklerini, müvekkilinin kimliğine ilişkin adli işlemlerin tamamının Hollanda adli makamlarınca yapıldığını ve cenazenin büyükelçiliğe teslim edildiğini belirtti. Yeni bir kimlik tespitinin gereksiz olduğunu söyleyen Tanay "Elimizde Hollanda yetkili makamlarının raporları söz konusuydu. Bunu mahkemeye ve kolluk kuvvetlerine sunduk. Gerilim unsuru yapılmamasını istedik. Mahkeme talebimizi reddetti. 2 kolluk görevlisi nezdinde, 2 meslektaşımız kimlik tespitini yaptı. Önümüzdeki günlerde kararı veren yargıçlar hakkında ve bu işi yapan kolluk kuvvetleri hakkında suç duyurusu yapmayı düşünüyoruz. Karataş'ın 1980 yılına ait gözaltı işleminde parmak izi tespiti yapılmış. Cenazeyi bu parmak iziyle karşılaştırmak istediler. Bu karar hukuka aykırıdır. Bugün gelen cenazenin Dursun Karataş olmaması söz konusu değildir" dedi.