Dünya Öğretmenler Sendikaları Konfederasyonu'ndan dayanışma mesajı

Dünya Öğretmenler Sendikaları Konfederasyonu (FISE) on gündür ülke çapında direnen Türkiye ile dayanışma mesajı yayınladı

On gündür bütün Türkiye'de AKP hükümeti ve polis şiddetine karşı ayaklananlara Dünya Öğretmenler Sendikaları Konfederasyonu (FISE)'den dayanışma mesajı geldi. FISE Gezi parkı korumasından siyasal bir mücadele haline dönüşen direniş ile dayanışma içinde olduklarını söyledi.

FISE'nin açıklaması şöyle:

FISE her gün Gezi parkındaki göstericilere aşırı bir şiddet uygulayan Türk hükümetini kınamak için dövüşen Türk halkına destek ve dayanışma duygularını yollamaktadır.

Bu parka bina yapılmasını protesto eden eylemciler 31/05/2013 Cuma günü hükümetin onlara saldırması ve 500'den fazla sivilin yaralanmasından sonra bir siyasal mücadeleye evrilmiştir. Daha sonraki günler gerçekleşen kan dondurucu saldırılar protestocuların ölümü ile sonuçlanmış, yaralı sayısını arttırmış ve onlarca tutuklama ile sonuçlanmıştır.

Bütün öğretmen sendikalarını hükümetin saldırılarını kınamak, ifade ve protesto özgürlüğünün kısıtlanmasını kınamak için Türk halkı ile dayanışmalarını paylaşmaya çağırıyoruz.

Dünya'nın her bir tarafından öğretmenleri işçi sınıfının haklarını korumak için savaşçılık örneği olmaya ve gelecek nesillere adalet ve hakikat ile ilgili eğitim vermeye devam etmeye çağırıyoruz.

Genel Sekreterlik

( soL - Dış Haberler)