Dolmabahçe’de Tuzla protestosu

soL(HABER MERKEZİ) Başbakan Erdoğan'ın Dolmabahçe'deki Başbakanlık ofisinde Tuzla tersanelerine ilişkin yapılan toplantı sırasında Dolmabahçe polis tarafından ablukaya alınırken, bir de protesto eylemi gerçekleştirildi. Ezilenlerin Sosyalist Platformu, DTP( Demokratik Toplum Partisi), EHP (Emekçi Hareket Partisi), SDP( Sosyalist Demokrasi Partisi) , SODAP( Sosyalist Dayanışma Platformu) ve TÖP( Toplumsal Özgürlük Platformu) temsilcilerinin katıldığı eylemde, gruplar bir protesto eylemi yaptı. Dolmabahçe Meydanı'nda bir araya gelen kurumlar "İnsanca çalışma ve yaşam hakkı için hükümet, patron, sarı sendika çözüm olamaz" yazılı pankart açtı.

Eylemde okunan basın açıklamasında, bu toplantı ile ölümlerin birinci dereceden sorumlularının bir araya geldikleri belirtildi ve toplantıdan çözüm adına bir sonuç çıkmayacağı savunuldu.

"Başbakan Erdoğan, Tuzla'daki ölümlerin vebalini, ölümleri yaratanların birbirinin sırtını sıvazladığı bir toplantıyla üzerinde atamayacaktır" ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın tersaneler bölgesine düzenlediği ziyarette, kaynak yaparak poz verdiği tersanede, bir işçinin daha yaşamını yitirdiği belirtildi.

Tuzla'dan yükselen ve tüm toplumun vicdanına seslenen tersane işçilerinin taleplerinin kabul edilmesini talep eden grup, eylemde, "Sarayda değil, meydana çözeceğiz", "Tersane işçisi yalnız değildir" ve "Katil GİSBİR hesap verecek" sloganları attı.

"Ölüme değil yaşama yelken aç" diyerek Tuzla işçileri ile BEKSAV bünyesinde çalışmalarını sürdüren Tiyatro İmge ile Tiyatro Kaktüs ve İstanbul Tiyatora Kumpanyası üyeleri de eylem sırasında baretlerden gemi yaptı. Tiyatrocular, toplantıya Dok Gemi-İş'in çağrıldığı ancak Limter-İş'in çağrılmadığına dikkat çektiler. Açıklamada, "Tersanelerde insanca çalışma ve yaşam hakkı için 15 yıldır mücadele yürüten Limter-İş Sendikası toplantıya çağrılmadı. Merak ediyoruz Limter-İş'siz çözüm mü bulacaklarmış" ifadelerine yer verildi.