DİSK'ten Vali Mutlu'ya cevap

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, İstanbul Valisi'nin açıklamasına cevap vererek, "Devletin olmadığı hiçbir yerde provokasyon olmaz" dedi.

1 Mayıs hazırlıklarıyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, Vali Hüseyin Avni Mutlu'nun açıklamalarına, şöyle yanıt verdi:

"1 Mayıs Taksim Meydanı birilerinin icazetiyle alınmadı, birilerinin icazetiyle de elinden alınamaz bunu da herkesin bilmesi gerekiyor. Orada elbette hoş olmayan görüntler olmasını istemiyoruz. Ama şunu iddialı söylüyoruz, Türkiye'de 1 Mayıslarla veya toplumsal olaylarla ilgili provokatif davranışların içerisinde tamamen devlet vardır. Devletin olmadığı hiç bir yerde provokasyon olmaz, olay da olmaz, biz 2 senedir bunu kanıtladık. 2 senedir biz devletin müdahale etmediği bir 1 Mayıs'ın nasıl kutlanması gerektiğini dosta düşmana gösterdik. Bu dönemde alandaki anıtla ilgili bir takım rahatsızlıkların olduğunu söylediler. Biz, gereken uyarıları arkadaşlara yapıyoruz. Toplumun kutsal değerleri elbette bizim de hassasiyetlerimiz içerisindedir, onlara dikkat ettirmeye çalışıyoruz. Bu dönemde yaşanmış o küçük olumsuzlukların yaşanmamasına çaba sarfedeceğiz. Ama 1 Mayıs Taksim Meydanı birilerinin icazetiyle alınmadı, birilerinin icazetiyle de elinden alınamaz bunu da herkesin bilmesi gerekiyor."

Serdaroğlu, Türk-İş ve Hak-İş'in 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamamasını da "Maalesef adres şaşıranlar oldu. Maalesef gizli güçler bir takım insanları aldı, çekti kendi yanlarına, 'Buna muhalefet edecek ortamların içerisinde bulunmayacaksınız' diye alındı, götürüldü başka yerlere. Türkiye'de 3 tane sorun sayın denilse, işsizliktir, yoksulluktur, Kürt sorunudur. Bunların hiç birisinin inkar edilme şansı yok" sözleriyle değerlendirdi.