DİSK'ten Gürcistan çağrısı

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Kafkasya'daki çatışmaların sona erdirilmesi için tüm dünya işçilerini ve uluslararası sendikal örgütleri göreve çağırdı.

soL (HABER MERKEZİ) Süleyman Çelebi yazılı bir açıklama yaparak Gürcistan askeri birliklerinin Güney Osetya'ya askeri harekat düzenlemesiyle başlayan sürecin, kısa zamanda kan ve acı gölüne dönüştüğünü ifade etti.

Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) ve Avrupa Sendikalar Konfederasyonunun (ETUD) dün yaptıkları açıklamalarda, Rusya ve Gürcistan arasındaki çatışmadan duydukları kaygıları dile getirdiklerini bildiren Çelebi, gelişmelerin Türkiye'yi yakından ilgilendirdiğini söyledi.

ITUC Genel Sekreteri Guy Ryder'in, tarafları acilen ateşkes ilan etmeye çağırdığını ve BM'nin, sorunu çözmesi için devreye girmesi gerektiği açıklamasını yaptığını belirten Çelebi, Rusya İşçi Sendikaları Federasyonu (FNPR) ve Gürcistan İşçi Sendikaları Konfederasyonunun (GTUC) da yaptıkları çağrılarla uluslararası sendikal hareketi savaşı acilen durdurmak için çaba harcamaya davet ettiklerini ifade etti.

"DİSK olarak komşu coğrafyamız Kafkasya'nın kardeş halkları için acil barış çağrısı yapan Çelebi, Kafkas halklarının ihtiyacı savaş ve acı değil, barış ve insanca bir yaşamdır. Gelişmelerin uzun süre devam edecek ve bölgeyi saracak bir savaşa dönüşmesinden endişe duyuyoruz. Çatışmaların ABD filolarının bölgede kalıcı olarak konumlanmasına bahane oluşturmasından endişe duyuyoruz. Türkiye'de çok sayıda Kafkasya kökenli yurttaşımız yaşamaktadır. Onların, bölgedeki yakınlarına dair duydukları endişelerini paylaşıyoruz. Türkiye'nin gerek asker göndererek, gerekse silah satışı yoluyla savaşa dahil olmasından endişe duyuyoruz" dedi.