DİSK, KESK, TMMOB ve TTB: 'Katliamın hesabını sormak için 28 Aralık'ta Roboski'deyiz!'

Katliamın birinci dereceden sorumlusu Erdoğan ve kurmaylarından hesap sormak için DİSK, KESK, TMMOB ve TTB 28 Aralık'ta Roboski'de olacaklarını ve aynı gün Türkiye genelinde AKP binalarına yürüyüş gerçekleştireceklerini duyurdu.

28 Aralık 2011 tarihinde Roboski'de 34 yurttaşın TSK tarafından bombalanarak katledilişinin birinci yıldönümüne sayılı günler kala DİSK, KESK, TMMOB ve TTB o gün adaleti bekleyen Roboski halkı ile birlikte olacaklarını açıkladı.

“28 Aralık’ta Roboski’deyiz!” diyen DİSK, KESK, TMMOB ve TTB yaptıkları basın açıklamasında, Roboski katliamının AKP ve Genelkurmay Başkanlığı’nca “savaş zaiyatı” olarak değerlendirildiği ve çoğu çocuk denilecek yaşta olan 34 gencin ölümünün “yasa dışı iş yapıyorlardı” gerekçeleri ile meşrulaştırmaya çalışıldığına dikkat çektiler.

Öldürülen gençlerin acılı ailelerine dalga geçercesine “kan parası” teklif edildiğini anımsatan örgütler, bugüne kadar bu katliamın faillerinin bulunması için hiçbir adım atılmadığının vurguladı.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB ölüm kuyularına dönüşen savaş politikalarının bir ürünü olan Roboski katliamının hesabını bir kez daha sormak için 28 Aralık’ı 29’una bağlayan gecede katliamın topraklarında, Roboski’de olacaklarını açıkladı.

AKP hükümetini yaşananların bir katliam olduğunu kabul etmeye, sorumlu ve failleri yargı önüne çıkarılması için üzerine düşen vazifeyi yapmaya çağıran emek ve meslek örgütleri, 28 Aralık Cuma günü Türkiye genelinde AKP binalarına gerçekleştirilecek yürüyüşe, emek ve demokrasiden yana olan herkesi davet etti.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bizler, daha eşit, özgür ve demokratik bir ülkede, bir arada yaşam umudunu koruyan ve bu uğurda sonuna kadar mücadele edecek emek ve meslek örgütleri olarak, ölüm kuyularına dönüşen, insanlık dışı biçimlere bürünmüş savaş politikalarının bir ürünü olan Roboski katliamının hesabını bir kez daha sormak için

Hala faillerin ve sorumluların ortaya çıkartılmadığı, türlü gerekçelerle karartılan bu bir yılın hesabını sormak için

28 Aralık’ı 29’una bağlayan gecede Roboski halkının yanında olmaya ve 28 Aralık Cuma günü tüm Türkiye’de gerçekleştireceğimiz yürüyüşe, emek ve demokrasiden yana olan herkesi davet ediyor,

Katliamların hesabını kardeşliğin ülkesini kurarak soracağımızı bir kez daha ifade ediyoruz!”

(soL- Haber Merkezi)