DİSK: 13 Eylül'de İzmir'e

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi 12 Eylül ve 1 Mayıs 77 ile hesaplaşmadan demokratikleşme olamayacağını belirterek emek mücadelesini yükseltmek için İzmir çağrısı yaptı.

soL (HABER MERKEZİ) Bugün düzenlediği basın açıklamasında Türkiye'nin yoğun bir gündem yaşadığı ama asıl gündem olan işsizlik, yoksulluk, pahalılık gibi konuların bu yoğun gündemde yer bulamadığını söyledi. Çetelerin ortaya çıkartılmasıyla ilgili olarak 12 Eylül yasaları hala geçerliyken çetelere karşı gerçek bir demokrasi mücadelesi verilemeyeceğini belirtti. "Başta 12 Eylül Anayasası olmak üzere, seçim ve siyasal parti yasaları, sendikalar ve grev ve toplu sözleşme yasaları çağdaş-demokratik-eşitliçi ve özgürlükçü düzenlemelere tabi tutulmadan bir demokrasi mücadelesinden söz edilemez"

12 Eylül'ün emekçiler üzerindeki baskısının AKP eliyle sürdürüldüğünü belirten Çelebi, "Özelleştirmeler işsizliği tetiklerken, AKP'nin istihdam yaratmaktan anladığı ise polis gücünün artırılmasıdır. Amaç işsizliğin yaratacağı sorunların şiddetle bastırmasıdır. İktidar bununla da kalmayıp, devlete, hükümete ve sermayeye bağlı bir sendikal yapı ve kitle örgütü organizasyonuna girişmiştir" dedi. Darbelere çetelere karşı mücadelenin emeğe olan saldırılara karşı mücadeleyle ortak olması gerektiğini söyleyen Çelebi, "Haydi Türkiye emek ve demokrasi düşmanlarına karşı demokrasi ve emek eksenli mücadeleyi yükseltmek için İzmir'e..." çağrısında bulundu. DİSK öncülüğünde emek örgütleri ve siyasal partiler darbenin yıldönümünde 13 Eylül'de İzmir'de kitlesel bir miting düzenleyecekler.